vrijdag 9 oktober 2015

Een kerk vol cricket

CRICKET - In de onlangs gelanceerde 'promotiefilm' over Schiedam is geen cricketbat te zien. En dat terwijl Schiedam toch bekendstaat als dé cricketstad. Het Fotofestival Schiedam 2015 heeft gelukkig wel oog voor Schiedam CricketStad. Cricket past prima in het jaarthema: 'Bewogen beeld'.

"Het Fotofestival belicht graag de historie van Schiedam en maakt hierbij dankbaar gebruik van haar prachtige erfgoed. Een onderbelicht stukje sporterfgoed is de rijke cricketgeschiedenis. Schiedam is namelijk al zeker 125 jaar actief in de cricketwereld en speelt inmiddels mee in de top van de wereld. Tijdens het Fotofestival staat de Havenkerk geheel in het teken van cricket. Hier krijg je als bezoeker een goede indruk van het rijke verleden van Schiedam als Cricketstad; historische foto’s van Excelsior’20, Hermes-D.V.S. en Asvion geven een kijkje in de geschiedenis van rivaliteit en vriendschap tussen de clubs, de helden en smeuïge anekdotes!", aldus de organisatie van het fotofestival.

Locatie: Havenkerk
Open: vrijdag 16 tot en met zondag 25 oktober, 12.00 – 17.00 uur

Het Fotofestival Schiedam beleeft zijn derde jaargang. De exposities en activiteiten zijn over een groot aantal locaties in de stad verspreid. Kijk hier voor het complete programma en de locaties.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten