woensdag 7 oktober 2015

Schiedam Verzamelt; beleef je stads geschiedenis

Tijdens 'Schiedam Verzamelt' is de winkel dicht
SCHIEDAM - Liefhebbers van een tv programma als 'Tussen Kunst & Kitsch' kunnen volgende week zaterdag hun hart ophalen in de Grote Kerk tijdens "Schiedam Verzamelt". Er kan geluisterd, gekeken, gekocht en geruild worden. Of in oud/fout Schiedams, 'er ken gerolen worden'.

Dit najaar bestaat de Historische Vereniging Schiedam veertig jaar. Dit wordt onder meer gevierd op 17 oktober, met een gratis toegankelijke bijeenkomst in de Grote of St. Janskerk, waarbij verzamelde objecten en herinneringen uit Schiedam centraal staan. De bijeenkomst heet 'Schiedam Verzamelt' en is van tien uur 's ochtends tot vier uur 's middags. Voor leden en genodigden is er aansluitend een borrel.

Je kunt het volgende aan Schiedamse geschiedenis beleven: 
  • Verzamelaars van Schiedam-objecten tonen hun collectie aan het publiek. Denk daarbij aan flessen, etiketten, plattegronden, afbeeldingen, ansichtkaarten en boeken. (Er kan gekocht en geruild worden).
  • Schiedammers laten historische voorwerpen zien, en leggen deze voor aan een panel van deskundigen.
  • Er zijn korte lezingen (elk heel en half uur) waarin de geschiedenis van de stad Schiedam en haar bewoners van verschillende kanten wordt belicht.
  • Er is een Open Podium waar mensen hun herinneringen aan de stad kunnen vertellen. Zingen, spelen of voordragen mag ook.
  • Er is een veiling van kunstwerken, die dit jaar speciaal voor het tijdschrift Scyedam van de Historische Vereniging Schiedam zijn gemaakt. Deze veiling begint om 14.30 uur.
Het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam op de Hoogstraat 74A zal op die zaterdag gesloten zijn.

Informatie bij voorzitter Reinard Maarleveld: reinard@geschiedenis.nl

Zaterdag 10 oktober komen geschiedenisliefhebbers overigens ook al tijd te kort. Dan is er de Nacht van de Geschiedenis. Na de opening ervan om acht uur 's avond in het kerkgebouw aan de Westvest 90, zijn er onder meer lezingen op vier verschillende historische locaties.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.Geen opmerkingen:

Een reactie posten