zondag 4 oktober 2015

Excelsior en Hermes strijden vandaag op Varkenoord naast elkaar om behoud tabel-top

Scholte (Kethel Spaland) en rechts Schaap (ex-Kethel Spaland)
VOETBAL - Zo aan het begin van een seizoen is het altijd dringen aan de top. In de zondag 3e klasse D is het daarbij heel plezierig te zien dat twee Schiedamse clubs de tabel aanvoeren.

Excelsior'20 op de eerste plek, met 10 punten uit 4 wedstrijden, met een positief doelsaldo van zes. Op één punt achterstand volgt Hermes-DVS. Dat heeft vijf doelpunten meer gescoord dan tegen gekregen. Op basis hiervan staan de blauwwitten boven de andere drie clubs met een wedstrijdpuntentotaal van eveneens 9 uit de gespeelde vier wedstrijden. Vanmiddag om twee uur verdedigen beide Schiedamse clubs hun posities 'naast elkaar'. Excelsior'20 speelt in Rotterdam-Zuid op Varkenoord tegen Overmaas, dat met 3 punten uit 4 op de elfde plaats staat. Eveneens in de schaduw van de Kuip speelt Hermes-DVS tegen DHZ, dat met 3 punten uit 4 op de twaalfde plaats bivakkeert. Zowel Overmaas als DHZ wist in de voorgaande 4 wedstrijden nog maar 3 keer te scoren, maar kreeg 5 respectievelijk 9 doelpunten tegen.

In deze klasse van in totaal 14 teams met Kethel Spaland nog een Schiedamse troef. Vanmiddag is Kethel Spaland de enige zondagclub in Schiedam met een thuiswedstrijd, dus dat zal met dit fraaie nazomerweer druk worden langs de lijn in Kethel (waar nu de jaarlijkse Kethel Spaland loop aan de gang is). Kethel Spaland staat op de negende plaats met 4 uit 4 en met een doelsaldo dat net negatief doorslaat (7 voor, acht tegen). Tegenstander van vandaag OHVV staat op de derde plaats met 9 uit 4 (8 doelpunten voor, 3 tegen). Hopelijk kan tijdelijk trainer Leen Koorengevel (hij heeft na het plotselinge vertrek van trainer Frans Schaap, die na één competitiewedstrijd geheel onverwacht aangaf ermee op te houden) de tegenstander uit Oudenhoorn puntenverlies laten oplopen. Koorengevel, die was aangetrokken als assistent onder Schaap, heeft na genoemd vertrek van de hoofdtrainer voor 6 weken dispensatie gekregen om de leiding te hebben. Technisch manager Ronald Scholte zal dus binnen die tijd met een nieuwe man gaan komen.

In de eerste klasse speelt SVDPW uit in Den Haag tegen Wateringse Veld Gona. Een belangrijke wedstrijd voor SVDPW dat 4 uit 4 haalde. Een wedstrijd waar iets te halen moet zijn, want de Hagenaars staan met 1 punt onderaan de tabel en incasseerden al 10 tegendoelpunten. Voor SVV in de vierde klasse staat er eveneens een uitwedstrijd op het programma, tegen Pretoria. De Schiedammers haalden 4 punten uit 4 duels, de Rotterdammers twee punten meer.  Deze wedstrijd in Sportpark Schulpweg in Rotterdam-Zuid begint om half drie (alle andere hierboven genoemde wedstrijden om twee uur).

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten