zaterdag 10 oktober 2015

Medicijn tegen nare smaakjes van Oranje: ga vanmiddag naar een heerlijke amateurpot

Altijd gezellig bij PPSC
SCHIEDAM - Vanochtend staan de kleuren van de regenboog centraal in Schiedam. Vanavond is er focus op Oranje. Er tussenin, vanmiddag dus, is er amateurvoetbal, met onder meer de stadsderby van de donkerblauwen tegen de rood-groenen, ofwel PPSC ontvangt op Thurlede SVV, duel in de zaterdag 4e klasse 1.

Daarin doet SVV het vooralsnog beter dan degradant PPSC. SVV staat met 6 uit 4 op een zesde positie. PPSC speelde een wedstrijd meer, maar heeft 3 punten minder en staat hiermee op de voorlaatste plaats. SVV is veel productiever geweest met een score van 13 doelpunten versus de gastheren van vandaag met 6 gescoorde goals. Vanaf half drie vanmiddag barst de derby los.

In de derde klasse D gaat de nummer 2, HBSS, een uitwedstrijd spelen vanmiddag om half drie tegen Rozenburg. HBSS haalde 10 punten uit vijf wedstrijden en staat op 3 punten van de koploper. Rozenburg haalde uit even zoveel wedstrijden 3 punten minder dan HBSS, hetgeen goed is voor een 9e positie. Kortom, in deze fase van de competitie staan in deze klasse de clubs nog dicht bij elkaar. HBSS gaat in ieder geval met een goed gevoel - want won vorige week met 2-0 van Bernisse - naar het eiland om opnieuw punten te vergaren ten koste van een club uit Voorne-Putten.

In de 2e klasse D ook een mooi affiche. Kethel Spaland ontvangt om half drie de zaterdagamateurs van Feyenoord. De SC Feyenoord doet qua seizoenstart geenszins onder voor de professionele broer, sterker nog, de SC staat met 15 punten uit 5 duels zonder puntverlies bovenaan, dit met een doelsaldo van 18 voor en 6 tegen. Aan de mannen van Kethel Spaland, die met 3 punten uit 4 wedstrijden op de 11e positie staan, de taak om wat meer balans te gaan brengen in dit doelvoordeel van de Rotterdammers van Zuid. De thuisploeg zal zeker gesteund worden door de wetenschap dat 5 van de 6 doelpunten afgelopen week gescoord zijn, in het met 3-5 gewonnen duel (na een 3-0 ruststand!). Vanmiddag om 14.30 in Kethel.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten