De Schiedammer Online

zaterdag 10 oktober 2015

HBSS is het Chelsea van de 3e klasse; opnieuw bekeken winst

Het Stamford Bridge van 3e klasse, ontvangt volgende week Rockanje
VOETBAL - "HBSS is zeg maar omgedoopt tot het Chelsea van de derde klasse", zei trainer Marvin Janssen na afloop van de door zijn elftal op de meest zuinige manier gewonnen uitwedstrijd tegen Rozenburg.

Daarmee doelde Janssen uiteraard op het Chelsea van vorig jaar, dat in Engeland de voetbalkroon op het hoofd wist te krijgen. Dit jaar lukt het de The Blues nog niet. Promovendus HBSS doet het daarentegen wél goed. "Boven verwachting goed. We spelen weliswaar niet het mooiste voetbal, maar we zijn voor elke tegenstander lastig", aldus de trainer van het Schiedamse Oranje, dat na de 0-1 uitzege vandaag op Rozenburg nu op een keurige tweede positie staat, met 13 punten uit 6 wedstrijden, op 3 punten van koploper Nieuwenhoorn. Met spelen als kampioen Chelsea is helemaal niets mis, maar Mourinho imiteren hoeft van ons niet, want wie stuurt er nu de meest charmante clubarts van de Engelse grasvelden weg omdat zij haar eed van Hippocrates belangrijker vindt dan het gebral van deze over het paard getilde Portugees, die  - toegegeven -  aardige resultaten heeft geboekt, maar die helaas wat naast zijn schoenen is gaan lopen. Marvin Janssen vertrouwde de Schiedams-verslaggever direct toe, dat we daar in ieder geval niet bang voor hoeven zijn. Gewoon gezond Schiedams realisme voert de boventoon. "Ik zette vandaag het cijfer 34 met een vraagteken op het bord. Waar slaat dit op, vroeg ik de spelers. Ik zag wat peinzende gezichten. Het juiste antwoord op mijn vraag: als we 34 punten halen, dan zijn we veilig. En dan geef ik een feest. Daarna gaan we pas verder kijken; daarna gaan we naar boven kijken."

Het bekeken spel van HBSS leverde de Schiedammers 3 à 4 goede mogelijkheden op, terwijl er verdedigend erg weinig werd weggegeven. Het doelpunt dat laatste man Nick Geutjes in de 70ste minuut maakte, was dan ook loon naar slim werken. Het was al de derde keer dit seizoen dat de van CWO overgekomen Geutjes met het hoofd een hoekschop in een doelpunt omzette. "Daarop hebben we getraind; heel fijn dat dit vruchten afwerpt", was Janssen tevreden over het doelpunt waarmee uiteindelijk de volle buit mee terugging naar Schiedam.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten