De Schiedammer Online

zondag 16 augustus 2015

Bestuurder poetst de plaat en eindigt tegen boom

SCHIEDAM/ROTTERDAM/VLAARDINGEN - Vannacht heeft er een achtervolging door de politie plaatsgevonden. Deze begon in Rotterdam. In Schiedam werd een politieauto geraakt en raakte de vluchter kwijt. De bestuurder reed in Vlaardingen tegen een boom. Daarna werd de bestuurder, een man van 36 jaar, zwaargewond afgevoerd.

De politie wilde de man aanhouden omdat hij zonder licht en mogelijk mét een vals kenteken reed. De man negeerde op het Marconiplein in Rotterdam het stopteken van de politie. De politie zette de achtervolging in. Op de Rotterdamsedijk in Schiedam raakte de vluchtende bestuurder een politieauto. Deze is daardoor flink beschadigd. De politie raakte de man hierna kwijt. Pas in de wijk Holy in Vlaardingen eindigde de rit, doordat de bestuurder op de Dillenburgsingel met zijn auto tegen een boom knalde. Ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse. Ook de brandweer werd opgeroepen; de beknelde man moest uit zijn voertuig bevrijd worden. Daarna werd hij zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De man is 36 jaar en is zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in staat van aanhouding gesteld.

De politie wilde de man in Rotterdam aanhouden, omdat er een tip van een taxichauffeur was binnengekomen dat het kenteken van deze auto niet zou kloppen; dat was namelijk hetzelfde als van zijn taxi. In de uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen auto werd een groot aantal kentekenplaten gevonden door de politie.

De politie schrijft op Facebook: "Bent u vanmorgen rond half 6 nog wakker geworden van alle sirenes? Een achtervolging waarbij de bestuurder er alles aan deed om te ontkomen kwam vanuit Rotterdam-west door Schiedam heen. Globaal ging het via de Lorentzlaan, Boerhaavelaan, Rotterdamsedijk, Nieuwe Haven, Nieuwe Damlaan en de Laan van Bol'es in de richting van Vlaardingen".

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten