De Schiedammer Online

maandag 17 augustus 2015

Primeur TSN clubkampioenschappen

TENNIS - Het TSN Open is een sterk bezet toernooi dat al jaren achtereen is gehouden. De jaargang 2015 werd begin deze maand een doorslaand succes. Voor de eerste keer wordt nu ook een clubkampioenschap gehouden. Deelname is uitsluitend voor de leden van TSN, maar om te kijken op tennispark Kethelhaghe is iedereen van harte welkom. Leuk is dat TSN in dit toernooi niet met sets werkt, maar met wedstrijden die uit twee speelhelften van dertig minuten bestaan. 





Er wordt gespeeld in poules en op actuele rating. De finales worden gehouden op zondag 6 september. Er wordt gespeeld in de single, de herendubbel, de damesdubbel en het gemengd dubbel. Als een deelnemer geen verhinderdata heeft, mag deze meedoen in twee onderdelen. De speeldata zijn vrijdag 28-8, zaterdag 29-8, zondag 30-8, vrijdag 4-9 en zondag 6-9.

Partijen worden niet gespeeld volgens het bekende systeem van twee gewonnen sets. Er wordt gespeeld met speeltijd: een wedstrijd duurt twee keer 30 minuten. De games worden doorgeteld.
Als de eerste helft om is, gaat de bel en wordt van speelhelft gewisseld. Alleen de afgespeelde games tellen mee voor de uitslag. Na afloop worden de uitslagen van beide speelhelften doorgegeven aan de toernooileiding. Een gewonnen 'halve partij van dertig minuten' levert een aantal punten op.
Drie punten als er met meer dan twee games verschil is gewonnen (bijvoorbeeld 8-5). Een gewonnen helft levert twee punten op als er met maar een of  twee games verschil gewonnen is (bijvoorbeeld 7-5 of  9-8), de verliezer krijgt dan ook een punt (voor de moeite). Eindig je gelijk dan krijgen beide spelers een punt. Per wedstrijd van twee keer dertig minuten, kan een speler dus maximaal zes punten winnen. De poulewinnaar is de speler met de meeste punten.

Alle TSN-Leden, zowel senioren 17+ als junioren (12-17 jaar) kunnen meedoen (junioren met een actuele rating van 6.5 of beter, mogen met de senioren meedoen).

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten