donderdag 20 augustus 2015

Gemeente overlegt met Yellowbrick/ANWB Parkeren

SCHIEDAM -  De gemeente is in overleg met Yellowbrick om in Schiedam het 'mobiel parkeren' op straat via deze provider mogelijk te gaan maken. Daaronder valt ook ANWB Parkeren.

Voor betaald parkeren op straat waren parkeerders in Schiedam met name aangewezen op betalen met de chipknip. Ook is het al enige jaren mogelijk om mobiel te betalen via de providers Parkmobile en Park-line. In verband met het afschaffen van de chipknip begin dit jaar, zijn er nieuwe parkeerautomaten geplaatst in Schiedam, waarmee een betaling 'gepind' kan worden. Al zijn de nieuwe parkeerautomaten in onze stad door de gemeente tweedehands aangeschafte palen, deze werken sneller dan de chipknippalen.

Mobiel betalen met Parkmobile en Park-line is gewoon mogelijk gebleven. Het is nog niet mogelijk om via Yellowbrick de parkeertijd te starten en stoppen en te betalen. Deze marktpartij is in opkomst door de samenwerking met de ANWB, die het 'bricken' aanbiedt onder eigen naam te weten ANWB Parkeren. De leden van de ANWB betalen geen registratiekosten. Parkeergelden worden achteraf geïnd. De transactiekosten bij de ANWB zijn een opslag van 0,25 cent per transactie. Voor degenen die meer dan tweemaal per week hiervan gebruikmaken, is een weekabonnement voordeliger; dan betaal je bij de ANWB per week 0,55 cent transactiekosten.

De lopende gesprekken tussen Yellowbrick en de gemeente zijn aangegaan op initiatief van de provider. Als gemeente en provider tot een overeenkomst zullen komen, zullen er nog zeker enkele maanden nodig zijn voor de implementatie. Boven de parkeerautomaten prijken al codes die door de klanten van de andere twee providers gebruikt worden. Deze kunnen ook door de klanten van Yellowbrick en ANWB Parkeren gebruikt gaan worden. De controleurs van de lichtblauwe brigade gebruiken voor hun parkeercontroles handscanners; hierin zal de nieuwe provider softwarematig verwerkt moeten gaan worden.

Hier kun je zien in welke steden Yellowbrick / ANWB Parkeren al werkt op straat.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten