De Schiedammer Online

dinsdag 18 augustus 2015

Nouchka Fontijn klimt op wereldranglijst

BOKSEN - De Schiedamse bokster Nouchka Fontijn is in haar gewichtsklasse (tot 75 kilogram) een plaats gestegen op de wereldranglijst. Zij stond begin van dit jaar op plaats twee, maar passeerde de Chinese Li Qian.

Nouchka Fontijn stond per 1 januari van dit jaar op de derde plaats, 150 punten achter de Chinese Li Qian. Dit seizoen verdiende de Schiedamse sportvrouw van het jaar 700 punten met een gouden medaille op de “continental multisport games” of wel de Europese Spelen, terwijl Li Qian vorige week in Azië op een dergelijk evenement niet verder kwam dan de tweede plaats en daarmee 500 punten verdiende. Eerste op de wereldranglijst staat de Amerikaanse Clarissa Shields. Nouchka Fontijn heeft nog niet in de ring gestaan tegen de huidige nummer één.

De wereld-ranking speelt mee bij het bepalen van plaatsingsschema's. Bijvoorbeeld in februari als in Kazachstan het wereldkampioenschap op het programma staat. Goud, zilver en brons en ook de nummer vier op het wk weten zich verzekerd van deelname volgend jaar aan de Olympische spelen in Rio de Janeiro.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten