De Schiedammer Online

donderdag 20 augustus 2015

Inbrekers op heterdaad betrapt; één klemgereden, de ander met de hond uit de bosjes gehaald

De buit veilig op het politiebureau
SCHIEDAM - De politie heeft rond middernacht in de omgeving van de BK-laan twee inbrekers kunnen oppakken. De een werd klemgereden, de ander verstopte zich in een achtertuin. Met behulp van een politiehond werd ook deze man ingerekend. De politie onderstreept in haar berichtgeving over het voorval het belang dat oplettende omwonenden bij verdachte situaties 112 bellen.

De politie maakte het volgende verslag: "Mooie aanhouding van inbrekers op heterdaad na melding verdachte situatie! Op woensdag 19 augustus 2015 omstreeks 23:55 uur gingen agenten naar de Jan van Avennestraat kruising Burgemeester Knappertlaan te Schiedam. Aldaar zouden twee mannen zich verdacht ophouden bij een hoekwoning. Binnen enkele minuten komen agenten ter plaatse en zien de twee mannen bij de betreffende hoekwoning weglopen. De agenten zien dat ze tassen dragen. Op het moment dat de mannen de agenten zien gooien ze de tassen weg en rennen weg. Een van de mannen werd direct door de agenten klemgereden en werd aangehouden. De tweede man rende weg en verstopte zich in achtertuinen. Agenten zetten het gebied af waar de tweede man zich schuil houdt. Een hondengeleider kwam de agenten assisteren en startte een zoektocht met zijn hond. De man hoorde de hond aankomen, voordat de hond kon bijten klom de man een schutting over. Jammer voor deze man dat daar een agent stond die de man tegen de grond werkte en aanhield. Na een onderzoek bij de woning zagen de agenten dat er ingebroken was. Op het moment van de inbraak was er niemand aanwezig in de woning. De goederen die de mannen weggooiden zijn vermoedelijk afkomstig uit dit pand. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau en het woning inbraken team van de recherche start een onderzoek. Ziet u een verdachte situatie? Aarzel niet en bel 112! In dit geval bleken het inbrekers te zijn die wij op heterdaad met de buit konden aanhouden!"

De verdachten moeten zich morgen verantwoorden voor de rechtercommissaris die gaat bepalen of zij langer in voorarrest gehouden worden. Er werken op dit moment vier rechercheurs aan de zaak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten