De Schiedammer Online

zaterdag 3 oktober 2015

SVV vergeet CION onderuit te halen; én toont alvast veel respect voor PPSC

Geen vreugde op de SVV-tribune
VOETBAL - Vierdeklasser SVV kreeg legio kansen om CION te verslaan, maar na twee gemiste strafschoppen door de Vlaardingers in de eerste helft, was het in de tweede helft wel raak.

Het hoog genoteerde CION had 90 minuten lang alle moeite om de Schiedamse aanvallers van succes af te houden. Zeker tien opgelegde kansen noteerde SVV-trainer Oswin Ipcedencia gedurende deze semi-derby. Maar de Vlaardingse goalie zag tot zijn opluchting de ballen over en naast zijn doel vliegen.

Niet geheel terecht kreeg CION twee kalktrappen toegewezen, waarvan er géén tussen de palen vloog. Wat SVV ook probeerde, de bal wilde er deze zonnige zaterdag bij de tegenstander absoluut niet in. Uitgerekend de bij CION invallende Schiedammer Jaimy Kapoen trok voor CION de trekker doeltreffend over. Hij schoot een afgeslagen schot tegendraads alsnog in het net: 0-1.

Vooruitblikkend op de derby van komende week tegen PPSC, dat vandaag evenmin punten vergaarde: ,,Zaterdag spelen we inderdaad bij PPSC,'' beaamde Oswin Ipcedencia, ,,en ik weet niet of dat leuk is. PPSC hoort helemaal niet in de 4e klasse te spelen. PPSC hoort de hoogst spelende zaterdagclub van Schiedam te zijn. Dat ik daar wil winnen, lijkt me duidelijk, je streeft als sportman het hoogste na.''