vrijdag 8 januari 2016

ASO-controle: 25 scooterbestuurders bekeurd

Land van Belofte gisteravond: aanpak scooter overlast
SCHIEDAM -  Gisterenavond tussen 17:00 uur en 22:00 uur heeft de politie op het Land van Belofte en op de Buitenhavenweg een verkeerscontrole gehouden, met name gericht op scooters. Er werden 41 scooters gecontroleerd. Liefst 25 bekeuringen werden uitgeschreven, onder meer voor het niet bezitten van een rijbewijs, onverzekerd rijden, rijden over het voetgangersgebied, negeren van rood licht. De hoogst gemeten snelheid op de rollerbank was 75 km/u. Eén bestuurder had teveel alcohol gedronken. Ook is er een bestuurder gecontroleerd die nog ongeveer 300 euro moest betalen. Hij heeft direct afgerekend. Ook zijn er 18 personen preventief gefouilleerd waarbij geen bijzonderheden zijn aangetroffen.

De wijkagenten van Schiedam-Centrum Van der Ende en Koopmans hebben samen met een politieagent in opleiding deze zogenoemde ASO-controle gehouden (ASO staat voor aanpak scooter overlast). Dat gebeurde in samenwerking met de Gemeente Schiedam en het Team Verkeer van de eenheid Rotterdam. Doel is de overlast van (bezorg)scooters tegen te gaan in het centrum.

De controles zullen de komende maanden een aantal keren herhaald worden, aldus de Politie.


Heb je iets gehad aan dit artikel? Laat het ons weten op Facebook. We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten