zaterdag 9 januari 2016

Word jij de nieuwe museumdirecteur?

SCHIEDAM -  Het Stedelijk Museum Schiedam heeft de vacature voor de te zoeken nieuwe directeur gepubliceerd. De toekomstige directeur wordt lekker gemaakt voor een komst naar dit museum door de speerpunten in de collectie te noemen: de Nederlandse CoBrA, de Koele Abstractie vanaf het begin van de jaren 1960 tot nu en de actuele geëngageerde Nederlandse beeldende kunst. Maar ook: de kunst- en cultuurhistorische collectie van de stad bevat een rijke verzameling van objecten die belangrijke verhalen over Schiedam vertellen. Keerzijde is de financiële status die eveneens belicht wordt: De totale opbrengsten bedroegen in 2014 zo’n € 2,9 miljoen. In dat jaar leed het Museum ruim € 140.000 verlies. Het museum heeft een 100% deelneming: Giudici BV van waaruit horeca activiteiten worden ontplooid. Er werken thans 25 mensen in vaste dienst en 25 vrijwilligers.

Lijkt het jou wat om, door ons kort door de bocht de functie samengevat, op de Hoogstraat de hoogste baas te zijn over het team dat mag beslissen welke Appels aan de wanden hangen en welke voor de dorst in het magazijn? Een van de eisen is dat je de museale wereld kent en dat je er de weg weet te vinden. Kijk voor meer informatie op de site van het museum of op de banensite voor de regio Rotterdam Rotterdamheeftwerk.nl. De werving & selectie loopt via een Amsterdams bureau dat zich toelegt op managementfuncties in de culturele sector, Marina Wijn Consultants.

De vacaturetekst.Heb je iets gehad aan dit artikel? Laat het ons weten op Facebook. We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten