zaterdag 9 januari 2016

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente: Effectiviteit vuurwerkvrije zones onderwerp van gesprek

Themajaar: Schiedammers maken. Zoals de Bonte Koe
SCHIEDAM -  Enkele honderden Schiedammers zijn aanwezig op de nieuwjaarsbijeenkomst in de foyer van het Theater aan de Schie. Burgemeester Lamers heeft zojuist zijn nieuwjaarsrede gehouden.

De burgemeester haalde de voor Schiedamse begrippen rustige jaarwisseling aan, maar wel met de kanttekening dat er opmerkelijk veel zwaar en of illegaal vuurwerk is afgestoken, gevaarlijk ook voor de afstekers en hun omstanders. Lamers zei niet te kunnen begrijpen, dat die fout-vuurwerkafstekers dat zelf niet inzien. De relatief rustige jaarwisseling zal mede te danken zijn aan de toename van het aantal vuurwerkvrije zones, aldus Lamers. In hoeverre deze instelling van zones effectief is geweest, zal worden geëvalueerd en zal zeker onderwerp van gesprek zijn in de gemeenteraad.

Schiedammers maken. Zoals Jacques Tange
De burgemeester ging verder onder meer in op de vluchtelingenproblematiek (er liggen nu concrete plannen voor opvang), de aarding van de Wijk Ondersteunings Teams in de wijken, nieuwe bedrijven die zich vestigen, de onlangs geopende 7 km A4 over Schiedams grondgebied en de kansen die dat geeft voor Schiedam in Beweging, qua woningbouw en voor wat betreft de sportclubs. Denk aan het aanleggen van het sportpark op het dak van de A4 Ketheltunnel  en aan de bouw van het hockeycomplex van de toekomstige gefuseerde hockeyclub HC Schiedam. "Schiedammers maken, en ik hoop dat ze dat nog lang blijven doen. En werken aan hun stad, die het waard is om trots op te zijn.  Ik wens u allen een uitdagend 2016 toe", aldus Cor Lamers (voor de integrale tekst van diens rede, zie hier).

Vervolgens werd Lamers plaats op de bühne ingenomen door een zandkunstenaar, het licht uit, de spots op de kunstenaar. Even wachten dus voor de aanwezigen om verder te gaan met waarvoor zij gekomen zijn, het netwerken. Ook dat is een essentieel aspect in 'Schiedammers maken'.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten