woensdag 6 januari 2016

2 zaterdagen middagvullend bezig op Stadskantoor

Ivoren toren? Mooi uitzicht!

Deze zaterdag sportprijzen én nieuwjaars bijeenkomst; volgende week Open Huis


SCHIEDAM - Zaterdagmiddag nog niets te doen? De gemeente biedt een middagvullend programma aan in het stadskantoor. Eerst is er 's middags van half drie tot vier uur in de Hagazaal de bekendmaking en uitreiking van de Schiedamse sportprijzen. Aansluitend kan de burger met burgemeester en wethouders in de foyer van het Theater aan de Schie klinken op het nieuwe jaar.


Sportprijzen
De sportprijzen worden uitgereikt door wethouder Nathalie Gouweleeuw.  De genomineerden zijn uitgekozen door een vakjury, bestaande uit: Mischa Keemink van Waterweg Sport, Gerard Verver van het Nieuwe Stadsblad, Karel Leeuwangh en Patrick de Boer van LookTV en Koos Gouka, oud voorzitter Excelsior’20 Cricket. Per categorie heeft de vakjury drie kandidaten genomineerd, waarop inwoners (online) hun stem konden uitbrengen. Dat oordeel samen met het oordeel van de jury bepaalt uiteindelijk de winnaars. Uiteraard is een dergelijke uitverkiezing, hoe je het ook insteekt, subjectief. In de gekozen systematiek is de burger op voorhand beperkt in zijn keuze door de voordracht van de vakjury, waarbij een voordracht van drie per categorie nogal beperkt is en waarbij deze voordracht reeds gedaan is voordat het gehele jaar voorbij is. Daardoor ontbreekt bijvoorbeeld Kelly Dulfer, die in december met de Oranje-handbaldames furore maakte, maar wellicht zien we haar in de 2016 voordracht terug.

De genomineerden zijn:

Sportploeg van het 2015
• Kethel Spaland (Voetbal/Zaterdag)
• SV&HV Schiedam (Honkbal)
• SVDPW (Voetbal)

Sportman/vrouw 2015
• Britt Eerland (Tafeltennis)
• Nouchka Fontijn (Boksen)
• Mark Roon (Judo)

Talent van het jaar 2015
• Luke Verburg (Wielrennen/Mountainbike)
• Rens van Troost (Cricket)
• Süheyl Uyar (Judo)

Nieuwjaarsbijeenkomst
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, die van vier tot zes duurt, vindt de aftrap plaats voor het themajaar "Schiedammers maken..." De burgemeester zal zoals te doen gebruikelijk een nieuwjaarsspeech houden. Naast dit serieuze onderdeel, staan er tijdens de bijeenkomst ook op het amusement van de aanwezigen gerichte onderdelen op het programma, zo gaf de burgemeesters gisteren tijdens het wekelijkse gesprek met de pers aan. Ofwel, een oproep aan alle Schiedammers om ook in het weekeinde eens over de drempel van het gemeentelijke gebouw heen te stappen.

Open Huis zaterdag 16 januari: onder meer genieten van het uitzicht in de toren
Wil je het wat hogerop zoeken in de gemeente? Dat kan de week erna, ook op zaterdagmiddag, van een uur tot halfvijf.  Dan houdt de gemeente Open Huis in het Stadskantoor. Elke geïnteresseerde is welkom een kijkje te nemen vanaf de veertiende verdieping of mee te praten in het politiek debat! "De gemeenteraad, wat dóet die nou eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Is het ambtenarengebouw nou echt zo’n ivoren toren? Hebben burgerinitiatieven effect? Klopt het dat het uitzicht vanuit de toren het enige zicht op de stad is waarbij je de toren niet ziet? Antwoord op deze en meer vragen kunt u vinden tijdens de Open Dag. Het Stadserf complex bestaat uit verschillende delen. De meeste bezoekers komen niet verder dan de loketten, het theater of de bezoekerskamers op de begane grond", aldus de gemeente.  De bezoeker kan op grote hoogte van het uitzicht genieten, maar ook op de begane grond kijken in de Aleidazaal, waar de gemeenteraad vergadert. In de Hagazaal zijn er kraampjes van de politieke partijen en kun je kennismaken met de gemeenteraadsleden. Het Gemeentearchief Schiedam laat in een kleine expositie burgerinitiatieven uit het verleden zien. Bij het burgerkennisnetwerk SchiedamsDoen kun je informatie inwinnen over de huidige burgerinitiatieven. Tussen drie en halfvijf is er op de naast het stadskantoor gelegen ijsbaan een politiek debat tussen raadsleden, waarin de bezoekers hun stem kunnen laten horen. Kinderen van basisschoolleeftijd mogen een ambtsketting voor burgemeester Lamers maken. Meer details over het Open Huis in het persbericht van de gemeente.
Heb je iets gehad aan dit artikel? Laat het ons weten op Facebook. We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten