De Schiedammer Online

donderdag 13 augustus 2015

Aanslag op winkel Nieuwland

SCHIEDAM -  Iemand heeft donderdag rond het middaguur een aanslag willen plegen op een buurttelecomwinkel in Nieuwland, op de hoek van de Parkweg en de Nolenslaan. De man kwam met een jerrycan met benzine de winkel in. Deze brandde. De man liep vervolgens zonder jerrycan de winkel weer uit.





De brandweer rukte uit. De winkelier, een Indiër, slaagde erin de jerrycan buiten zijn winkel te zetten en de vlam die uit de jerrycan kwam met een poederblusser te doven. Van de jerrycan is nog slechts een restje over. De plaats van het voorval werd afgezet. De politie heeft de zaak nu in onderzoek.

Update 12.45 uur:
De politie heeft inmiddels  een verdachte van de brandstichting kunnen aanhouden in zijn woning aan de Nicolaas Beetsstraat in Schiedam. De politie neemt overigens het woord 'aanslag' niet in de mond. Gesproken wordt van "Schiedammer aangehouden voor poging brandstichting in winkel Parkweg Schiedam. Winkelpersoneel voorkwam schade". De verdachte, een 28 jarige Schiedammer, is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten