De Schiedammer Online

vrijdag 14 augustus 2015

Stof Studio Shop, al 29 jaar op Hoogstraat. #Trots

SCHIEDAM - Stof Studio Shop bestaat vandaag 29 jaar. De stoffenzaak is gevestigd aan de Hoogstraat 117, dus vanaf de Koemarkt komend net voorbij de voormalige bioscoop Monopole, aan je linker hand.

"Trots! Stof Studio Shop bestaat vandaag 29 jaar, daar zijn we trots op!" 29 jaar, iets om te melden? Het is niet echt wat je noemt een jubileum. Het is geen lustrum. Maar gezien de leegstand op de Hoogstraat is het zeker iets om te melden. Het is er een goed voorbeeld van dat je het op de Hoogstraat dus wel kunt redden en dat al bijna drie decennia.

De schrijver van dit stukje op Schiedams.nl was ooit zelf winkelier op de Hoogstraat, onder meer in het tegenoverliggende pand, op nummer 120, waar modewinkel Casa 33 jaar geleden zijn eerste locatie opende. In die tijd was de Hoogstraat een prima winkelstraat, waarin je moest vechten om een stek. Wij zagen in de jaren dat wij het pand aan de Hoogstraat 120 van George Toth huurden Stof Studio Shop komen. Heel goed om maar weer eens te benadrukken dat Stof Studio Shop er nog steeds is. Zoals ook Casa, al weer bijna een kwart eeuw onder leiding van Dirk Klokgieters, er nog steeds is, weliswaar niet meer na de Monopole (na de Monopole regent het scheermessen..., werd er vroeger al verzucht door de oer-Schiedammers) maar aan het begin van de Hoogstraat, net voor de ingang van de Nieuwe Passage.

Trots is op zijn plaats voor deze winkeliers die het al zo'n lange tijd volhouden. En ook voor nieuwe ondernemers die de moed opbrengen om op de lege Hoogstraat nu een winkel te willen beginnen, zoals het Schiedams Boekhuis, waaraan wij vorige week aandacht hebben besteed op deze website. We kunnen er allemaal aan meewerken dat die mensen voor hun harde werken en moed beloond worden. Het begint er allemaal mee eens een rondje te maken over de Hoogstraat en al die mooi opgeknapte pandjes te zien. Het begint met een scheppen van een positieve flow. Wij dragen er met onze aandacht graag een steentje aan bij.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten