De Schiedammer Online

maandag 10 augustus 2015

Brons weerstaat Standaart op TSN Open

TENNIS - De als nummer een geplaatste Bart Brons heeft vandaag de TSN Open op zijn naam geschreven. In een drie uur durende driesetter tegen Wouter Standaart ging Brons in het herenenkel 2 als winnaar van baan 1 af, met 1-6, 7-6, 6-1.

De eerste set tussen de twee linkshandigen ging ruim naar de ongeplaatste Standaart. In de tweede set kwam Brons (25) knap terug. Een tiebreak hield hem uiteindelijk in de wedstrijd. Tijdens de drie eerste games van de beslissende set kreeg Brons krampverschijnselen, maar ook Standaart (39) ging moeilijker bewegen. Het was in een temperatuur van 27 graden voor beiden een ware slijtageslag geworden. Na afloop vertelden zij de Schiedams-redactie dat ze de hitte van het tapijt naar hun nek voelden opstijgen, zo warm was het om te tennissen (op Kethelhaghe wordt gespeeld op smashcourt op de banen 1 tot en met 8, en op de banen 9 tot en met 12 op gravel). Gelukkig voor hen trok de hemel in het tweede deel van de wedstrijd geleidelijk dicht. Op de foto van links naar rechts Wouter Standaart, Bart Brons en Diana Avezaat die namens de wedstrijdleiding de heren in de bloemen zette en de prijzen overhandigde.

Vóór de herenfinale werd de damesfinale 2 op baan 1 gespeeld. De dames Claire Lablans en Lisa Borckink speelden op het heetst van de dag en zonder wolkje aan de lucht. Deze partij ging echter zeer overtuigend naar de als eerste geplaatste Lablans. Zij hoefde slechts één game af te staan aan haar tegenstandster.

Tegelijkertijd met de herenenkel 2 stond op de naastgelegen baan de herendubbel 4 finale op de baan. Dat werd ook een thriller. TSN-duo Martijn Blokland/Tjarco Bras won de eerste set van vader Edward en zoon Paul van der Torre. Een bekende tennisnaam in het Schiedamse. Hun (groot)vader, tennisleraar Jan van der Torre, was decennia lang eigenaar en uitbater van tennispark Spieringshoek. De Van der Torre's lieten zich niet uit het veld slaan door het setverlies en knokten zich in een gelijkopgaande tweede set terug in de wedstrijd. In de tiebreak in de derde set hield het TSN-dubbel de zenuwen het best in bedwang en ging onder groot applaus het veld af en het finalistenterras op. De vader gaf niet bepaald het sportieve voorbeeld aan zijn zoon; hij ergerde zich tijdens de wedstrijd zichtbaar aan het enthousiasme van het publiek in het voordeel van het thuisspelende tweetal. Ook kreeg senior tijdens de wedstrijd nog even woorden met de mannen in de herenenkel 2 op baan 1, die - zo liet hij hun blijken - in enkele kort elkaar opvolgende 'bal over situaties' de bal niet voldoende vriendelijk terugspeelden. Hou jij je nou bij je eigen wedstrijd, werd hem toegebeten door de spelers in de herenenkel 2 finale. Edward van der Torre had overigens als ongeplaatste speler in de heren enkel 4 eerder op de dag de finale gewonnen van David van de Wege. Ook deze partij was niet zonder irritaties verlopen, zodanig zelfs dat de verliezer weigerde een drankje te drinken met winnaar Van der Torre. De week ervoor in het VLTC-toernooi was het optreden van Van der Torre evenmin zonder irritaties verlopen.

Later deze week meer uitslagen en foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten