De Schiedammer Online

zondag 9 augustus 2015

Dronkaard mishandelt agent tijdens 'horeca-werkbezoek' in Renesse

SCHIEDAM/RENESSE - Vrijdagavond hebben drie Schiedamse agenten meegelopen met de 'horeca-nacht' in Renesse. Om van elkaar te leren in het optreden in horeca-situaties. Dat werd een pijnlijke ervaring voor één van de drie.

"Meekijken en leren van de collega's; eerste aanhouding is alweer een feit', twitterde Schiedamse centrum-wijkagent Kees Koopmans rond middernacht. Vier uur later zat Koopmans met een pijnlijke vinger in het strandplaatsje een proces verbaal te tikken: "Bijna aan eind werkbezoek Renesse aanhouding van zeer dronken man met veel verzet. Man probeerde uit alle macht mijn vinger te breken. Nu proces verbaal tikken met gekneusde wijsvinger en aangifte op laten nemen van mishandeling ambtenaar. Geen idee waarom man zo agressief werd".

Ook de Duitse politie was gisteren in Renesse aanwezig. Een groot gedeelte van het publiek is Duits en viert vakantie in Renesse. De Duitse agenten kunnen gemakkelijker contact leggen en zij kunnen in de Duitse politiesystemen kijken voor informatie over bijvoorbeeld personen, aldus de politie. 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten