De Schiedammer Online

dinsdag 11 augustus 2015

Excelsior zette Statham in de bloemen; daarna werd het derby-vuurwerk



CRICKET - De cricketers van Hermes-DVS hebben opnieuw verloren, ditmaal bij stadsgenoot Excelsior'20, waarbij er voor de Harga-bewoners meer had ingezeten. Schiedams.nl gaf gisteren al een sfeerimpressie van deze roerige derby. Hierbij voor de volledigheid en voor de analen het wedstrijdverslag van onze cricket-correspondent.
 
Vóór de wedstrijd kreeg Nick Statham van Hermes uit handen van Tom Heggelman namens Excelsior een bos bloemen voor het behalen van zijn 10.000e run enkele weken geleden op het hoogste niveau van Nederland.

Na een gewonnen toss door Excelsior’20 captain Tom Heggelman ging Excelsior eerst batten. 
Met aanvallend batten probeerden openers Scott Edwards en Roel Verhagen druk te zetten op de bowlers van Hermes. Edwards kreeg daarbij nog een tweede kans van umpire Van Giezen, die een duidelijke vang van de wicketkeeper op het bowlen van Sebastiaan Braat over het hoofd zag tot ergernis van de Hermes-spelers en achteraf ook beslissend voor de wedstrijd. Braat bowlde goed en pakte al vroeg de wickets van Verhagen (14) en Ingram. En met grote regelmaat bleven de wickets vallen, waarbij verder alleen Joost Kroesen in de dubbele cijfers kwam (15) en uiteindelijke door een miscommunicatie run out ging. Met een tussenstand van 107 runs voor het verlies van 8 wickets was het zaak voor Hermes om het snel af te maken. Edwards stond echter nog in en zorgde voor vuurwerk met prachtige zessen, zelfs nadat hij was geraakt op de edele delen. Edwards eindigde op 122 runs (8*4 en 8*6) en een bezoekje aan het ziekenhuis. Excelsior eindigde op een totaal van 178 all out. De wickets werden verdeeld door bowlers Davi van Slobbe (1-19-6), de tijdelijk teruggekeerde Niels Woermeijer (1-35-8), Maninder Singh (2-26-6), Sebastiaan Braat (2-35-7) en Stephan Myburgh (3-15-2.4).

Hoewel het totaal - gezien de tussenstand - te hoog was uitgevallen vanuit het oogpunt van Hermes, was het zeker geen onmogelijke opgave. De start was echter zeer slecht voor Hermes waarbij aanvoerder Stephan Myburgh werd gebowled door Rens van Troost en Harro Seelaar uit ging op Tom Heggelman. Ook Kruger van Wijk en Bart Schilperoord werden slachtoffers van de gedisciplineerde aanval van de Thurlede-bewoners, beiden gingen LBW op Gijs Kroesen. Met een tussenstand van 38 voor 4 werkten Nick Statham en Sebastiaan Braat samen kortdurend aan het herstel waarbij er in minder dan 8 overs 45 runs bij elkaar werden geslagen. Nadat Statham (29) uit ging op Gijs Kroesen, werd Braat (43) kort erna gevangen op het bowlen van Lorenzo Ingram nadat hij probeerde zijn vierde zes van de dag te slaan. Van Slobbe werd kort erna het vierde slachtoffer van Gijs Kroesen. Maninder Singh en Niels Woermeijer werkten aan het herstel  met een partnership van 38 runs en brachten de spanning even  terug in de wedstrijd. Heggelman maakte daarna korte metten met de blauw-witten door in vier ballen de laatste drie wickets te pakken, waardoor Hermes eindigde op 137 all out.  De wickets werden verdeeld door Tom Heggelman (4-21-6), Gijs Kroesen (4-34-10), Rens van Troost (1-9-6) en Lorenzo Ingram (1-30-7).

Excelsior gaat nu in de degradatie-poule aan kop met 16 punten, Hermes staat  derde met 9 punten. Omdat HBS al is gedegradeerd (volgend jaar komt er een andere Haagse club voor in de plaats: HCC is namelijk al kampioen van de hoofdklasse en promoveert dus naar de topklasse) staat er behalve de eer niets meer op het spel voor de teams. Maar dat de eer voldoende is voor temperamentvolle wedstrijden, bleek gisteren maar weer eens. Volgende week zondag speelt Hermes uit tegen VRA in Amsterdam en Excelsior uit tegen HBS. De laatste wedstrijd is op 23 augustus, dan ontvangt Excelsior VRA en speelt Hermes thuis tegen HBS. 

Stand degradatie-poule
Excelsior’20, 15 - 16; VRA, 15 - 15; Hermes-DVS, 15 -  9; HBS, 15 -   2



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten