De Schiedammer Online

donderdag 13 augustus 2015

Asvion en Spirit hebben tijdens vakantie keihard doorgewerkt aan nieuwbouw van complex en club

De beide voorzitters
HOCKEY - Asvion en Spirit zijn ondanks de vakantie druk bezig geweest met de fusie en de te plegen nieuwbouw. Architecten zijn officieel aangesteld. Bouwcommissies zijn gevormd, waarin gebruik wordt gemaakt van de vele know how die in beide verenigingen huist. Er wordt voorts nagedacht over het nieuwe shirt, clubkleuren en logo, een keuze uit de huidige administratiepakketten en een nieuwe website. Voor de nieuwe velden zijn contracten getekend.

De architecten Henk Magrijn (lid van Asvion) en Thijs Verheijden (lid van Spirit) hebben officieel de toewijzing van de gemeente gekregen voor het aanleveren van het ontwerp van het nieuwe clubhuis. Zij doen dat niet alleen maar worden daarbij ondersteund door een aantal leden die samen de bouwcommissie vormen. Deze bouwcommissie is onderverdeeld in de volgende werkgroepen: Werkgroep Clubhuis, bestaande uit de leden Carel Andriessen, Olivier Carlebur, Koos van Os en Michiel Borsboom. Zij zullen zich vooral richten op het gebouw, de constructie, duurzaamheid en de indeling. De werkgroep Bar en Keuken wordt gevormd door de leden Jacques van Putten, Michel Enneking, Robert Hipke en Jeroen Zeeman. Voor de werkgroep Infra, die zich richt op het buitenterrein zijn de leden Evelien Lange, Henri Jansen, Klaas Elsacker en Nico van der Wijk actief. Ten slotte is er een werkgroep ICT die bestaat uit de leden Frank Reyman en Arno van Baarlen. Zij houden zich bezig met het geluid, de verlichting, informatieschermen en de toegangscontrole. Deze werkgroepen worden aangestuurd door de voorzitter van de bouwcommissie Albert de Vries.  De planning is dat 15 Augustus het voorlopig ontwerp als concept gereed is ter bespreking met de gemeente. Begin september kan dit ontwerp dan definitief zijn en aangeboden worden ter aanbesteding aan diverse aannemers. Vóórdat het ontwerp definitief is, zal het ook nog een keer voorgelegd worden aan de bredere groep leden die betrokken is geweest bij de eerdere brainstormsessies.

Voor de aanleg van de velden is het contract tussen de gemeente en de aannemer Van Kessel Sport en Cultuurtechniek officieel getekend en zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen.

"Wij hebben een groot aantal reacties mogen ontvangen op ons verzoek om mee te denken over het nieuwe clubtenue. Jong en oud heeft enthousiast meegedaan waarvoor onze dank", aldus de fuserende clubs. De sponsorcommissies van Spirit en Asvion begeleiden dit traject nu verder maar hebben hierbij wel (externe) expertise ingeschakeld. De beide commissies zijn aangevuld met o.a. Vincent Silvis (modehuis Scavare) en een extern ontwerper Timon van Helden van het bureau “echte Helden”. De bureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van sportlogo’s en tenues en werkt onder meer voor Feyenoord en Sparta. Op basis van alle inzendingen zal dit bureau nu een eerste selectie maken en inventariseren wat de ideeën zijn. Uiteraard zal rekening gehouden moeten houden met de beperkingen vanuit de KNHB (niet alle kleuren combinaties zijn (meer) mogelijk).  Intussen wordt ook met een aantal mogelijke producenten en leveranciers van sportkleding gesproken.

De leden Alexander Lange en Peet Maat hebben een inventarisatie gemaakt van de huidige ledenadministratiepakketten: All United (Spirit) en Lisa (Asvion). Daaruit zal een keuze gemaakt dienen te worden.  De volgende stap is de migratie voor te bereiden en het systeem gebruiksklaar te gaan maken voor HC Schiedam. Op korte termijn lanceert de fusieclub ook een voorlopige HC Schiedam-website.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten