De Schiedammer Online

zaterdag 15 augustus 2015

Schiedam Cricketstad wint Flamingo-toernooi met laag totaal

CRICKET - Het team 'Schiedam Cricketstad' is vanmiddag in Haarlem in de finale van het Flamingo-jeugdtoernooi (onder 19 jaar) tegen HCC met batten begonnen. Dat leverde een laag totaal op van 89 runs all out. "HCC chasing 89 in 40 overs, twitterde HCC.

"Dat moet een super 2de innings worden om die vogel mee naar #Schiedam te nemen", twitterde Excelsior'20 over de kansen van dit Schiedamse combinatieteam, met spelers van Excelsior'20, met speelsters en spelers van Hermes-DVS en met een speler van Sparta1888 uit Capelle aan den IJssel. En het ìs een tweede innings met scherp fielden van de Schiedammers. Om zes uur vanavond viel het achtste Haagse wicket voor een stand van 68 runs. Op dat moment was er dus nog van alles mogelijk. Spannend was het in ieder geval ofwel, de Flamingo liet zich niet al te gemakkelijk vangen door wie dan uiteindelijk de winnaar zou worden.

Om kwart over zes viel ook het negende wicket, voor een stand van 75 runs. "Dietmar en Caroline voor 15 runs op het laatste wicket", luidde de tweet van HCC.

Om tien voor half zeven: HCC all out, Schiedam Cricketstad wint de Flamingo-troffee. Roel Verhagen is man of the match. Hij batte liefst 56 runs.

Wat ook weer bij deze wedstrijd opvalt is de extra dimensie die cricket krijgt, doordat er vanaf de zijlijn tussenstanden via een snel medium als twitter gedeeld worden. Heel Nederland kan zo meegenieten van deze sport, die een fantastisch grillig scoreverloop kan hebben. Spanning ten top. Wellicht helpt het om ook de rest van sportminnend Nederland meer met deze, in grote delen van de wereld volle stadions trekkende sport, kennis te laten maken. Vervolgens is twitter ook een ideaal medium om de felicitaties over te brengen. Kijk maar eens op ons twitteraccount, @Schiedam, waar we zojuist - zonder uitputtend te zullen zijn -  enkele enthousiaste tweets verzameld hebben. HCC doet 't met een tikkie Engelse humor: "Na spannende finale eindigt HCC als vierde na Sparta, Hermes en Excelsior". Althans, we nemen aan dat dit als felicitatie bedoeld is.

Lees meer over de teamsamenstelling. En over het verloop van het toernooi.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten