De Schiedammer Online

zaterdag 15 augustus 2015

Naaktloper in Kethel, geluidsoverlast in Svea, inboedel-vernieling in Oost en 4 inbraakmeldingen

Schiedam -  De weekenddienst is ingegaan voor de politie. En terwijl voor de meeste burgers geldt dat in het weekeinde - het woord zegt het al - de werkweek erop zit, begint voor de politie de extra drukke weekenddienst.

Vannacht is het behoorlijk druk in de weekenddienst. Niemand zal beweren dat het werk van een politieagent niet afwisselend is. Er was op vrijdagavond en zaterdagnacht al sprake van een uit Nieuw-Zeeland komende twintigjarige naaktloper aan de Kandelaarweg, die naakt aan het mediteren was en dacht dat dit in ons om zijn vrije opvattingen bekende polderland geen enkel probleem zou zijn, een man in Oost die een inboedel aan het klein slaan zou zijn, bewoners van het toch als netjes bekend staande Sveaparken die voor geluidsoverlast zorgden en bij herhaling op een boete kunnen rekenen, en een nog niet gevonden iPhone-rover in een zwart trainingspak met witte strepen.

Een groep jeugd in Noord gaf problemen; er zou ook een mes gezien zijn. "Met twee motorrijders en een auto in de omgeving zoeken, heeft wat opgeleverd. Groep aangetroffen en daarbij ook de persoon met mes", aldus de politie. Er wordt op diverse plekken in de stad op camera's meegekeken wat er aan de gang is. Zo ook bij een groep jongeren in het Beatrixpark, die ook ter plekke gecontroleerd werd. Een groep jeugd op de Parkweg werd preventief gefouilleerd. De jongeren bleken geen wapens bij zich te hebben. Op de Buitenhavenweg werden de inzittenden van een auto gecontroleerd in verband met mogelijk dealen; de controle wees niet uit dat dit zo zou zijn.

Er waren reeds vier inbraakmeldingen. Twee daarvan waren loos. In de woningen aan de BK-laan en de Prins Bernhardlaan waren het de bewoners die thuis waren. Aan de 's-Gravelandseweg was het kwaad wel al geschied. Bij een van de oproepen voor een inbraakmelding werd wel een aanhouding verricht, al bleek de man niet bezig met inbreken maar was hij openbaar dronken. "Melding inbraak heterdaad op de Boylestraat. Bleek niet te gaan om een inbraak maar een dronken persoon. 1e aanhouding van de nacht is een feit", zo twittert de politie om ongeveer elf uur vrijdagavond.

Bij een instelling voor begeleid wonen ging, aldus de politie, een bewoner door het lint. Nadat de man weer tot rust was gekomen, vervolgden de dienders hun weg naar elders. Daarbij twitterend Schiedam op de hoogte houdend van hun werk. "Vannacht proberen we vanaf dit account live de bijzonderheden en meldingen te twitteren. We zijn met aardig wat slagkracht", aldus de politie, die niet de gehele opstelling van deze eerste nacht in de weekenddienst prijsgeeft, maar wel laat weten dat er in ieder geval drie motoren rondrijden alsook een 'aantal stillen'.

De politie geeft wel vaker acties door via twitter. De politie geeft niet aan waarom deze nacht frequenter wordt getwitterd. Dat zou bijvoorbeeld - we gissen ernaar - met hun onvrede voor de beloning en de daaruit voortvloeiende stiptheidsacties te maken kunnen hebben. Ook zij kennen de kracht van: be good and tell it.

Terwijl het dondert en bliksemt en het water met bakken uit de hemel komt (en dat zorgt doorgaans voor wat rust bij het uitgaan van horeca-gelegenheden; want men blijft dan wat minder lang op straat hangen) houdt de nachtdienst voor ons als webloggers op. Fijn in ieder geval dat wij en nog 75 duizend andere Schiedammers rustig kunnen slapen, terwijl onze twittercops @PolitieSchiedam waken en Schiedams.nl en @schiedams er morgen vroeg weer uitgeslapen en wel verslag van doen.

Nog een laatste bericht dan. We schrijven, kwart over twee: "Zien bij een tankstation een bestuurder naar z'n auto zwalken, stapt in en probeert weg te rijden. Laten blazen, teveel, aangehouden", aldus de tweet. Het aantal tekens van een tweet is beperkt tot 140, maar iedereen zal begrijpen dat de zwalkende man niet te veel geblazen heeft, maar te veel gedronken.

Een later tweet maakt duidelijk dat de voor het rijden onder invloed (285 ugl) aangehouden man een transactievoorstel van 350 euro heeft gekregen. Voor een ervaren automobilist is de toegestane hoeveelheid 220 ugl.

Lees ook het vervolg van de Schiedamse Twitter-cop-nacht:
Driemaal Villastraat
Rijden zonder invloed zonder rijbewijs.



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten