zondag 29 november 2015

Excelsior'20 onterecht onderuit tegen koploper: 0-1

Charlois houdt met kunst en vliegwerk doel schoondoor Ton de Leede (foto's Joep Schrijver)
In een wedstrijd met twee gezichten kon Excelsior'20 de opgelopen 0-1 achterstand in de tweede helft niet meer ongedaan maken. Charlois raakte nooit in paniek van het bombardement op zijn doel en had een doelman die in geen enkele situatie zijn hoofd verloor. Opnieuw moesten de Schiedammers hun meerdere erkennen in Charlois, zo langzamerhand een regelrechte Angstgegner.  Excelsior'20-trainer Cayir zei na afloop vooral trots te zijn op zijn pupillen die volgens hem toch zeker met 3-1 hadden moeten winnen.

Tot verbazing van velen ging de wedstrijd tussen de nummer drie en één van de ranglijst gewoon door. Het veld was zwaar en al aardig aangetast en er blies een bij vlagen stormachtige wind over het grote veld. De thuisploeg wist dat Charlois vol zelfvertrouwen sportpark Thurlede zou betreden. De fusieclub van CVV Mercurius en SV DEH Musschen had tot nu toe slechts de winst verspeeld aan Hermes-DVS terwijl Excelsior'20 al zeven punten heeft weggegeven. Beide team hadden de afgelopen week hun bekerpotje verloren. Houtwijk was de meerdere van Charlois en Excelsior'20 werd terecht uit de beker geknikkerd door zaterdagderdeklasser Vlotbrug.

Op volle sterkte betrad Excelsior'20 de arena om Charlois eindelijk eens een keertje te ringeloren. Verrassend genoeg viel de openingsfase bar tegen, de thuisploeg leek zelfs een beetje angstig. Na ruim twintig minuten had Lisendry Sambo de openingstreffer op zijn voet. De aan de Charlois-defensie ontsnapte aanvalsleider werd net genoeg aangepakt om hem de kans te ontnemen. De roep om een strafschop was te horen, maar scheidsrechter J. de Wit wilde van niets weten. Nu had hij nog recht van spreken misschien, maar het grootste deel van het duel blies hij vanuit de middencirkel. Hij presteerde het zelfs om met enige toeschouwers te overleggen over de te bepalen extra tijd.

Nadat ook een tweede kans van Lisendry Sambo verloren was gegaan, herstelden de gasten zich enigszins. Langzaam werd het vijandelijke doel gezocht en in de 33e minuut was het plotseling raak. Een hoekschop van de kantinekant, genomen door verdediger Ricardo Kakiailatu, draaide keurig op het hoofd van de bij de eerste paal binnenkomende Jeffrey Pols. De bal zeilde over Excelsior'20-doelman Aykut Ergün, die verder in de ontmoeting nauwelijks in actie hoefde te komen (0-1).

Na de pauze was een constante stormloop van Excelsior'20 te zien op het doel van Charlois, gelegen aan de zijde van de kantine. Charlois moest zich noodgedwongen beperken tot vooral blind wegtrappen van een mogelijk gevaarlijke bal. Daarnaast was de rust die de Charloise doelman uitstraalde van bovenmatige kwaliteit.

Afgekeurd doelpunt van Lisendry Sambo
Invaller Hamza el Azzouti had zijn optreden meteen na rust al kunnen opfraaien, maar net als Lisendry Sambo, Ruchen Pieternella, Mitchell Kaleboyias en Cemil Kahramanoglu mocht er om één of andere reden geen doelpunt invliegen. Lisendry Sambo was de enige die wel het net vond, maar hij werd vrij dubieus buitenspel gegeven.

Kortom, Excelsior'20 speelde een vooral ijzersterke tweede rondgang, een beloning bleef uit. Misschien gauw vergeten, want zulke wedstrijden komen nu eenmaal voor in de competitie. Volgende week staat de derby, en nu eens niet op cricketgebied, op het programma tussen Hermes-DVS en Excelsior'20. De onvervalste kraker wordt in het 'stadionnetje' op Harga gespeeld. Beide clubs hebben 23 punten uit 11 partijen verzameld en willen ten koste van alles de aansluiting met de kopgroep behouden.

"Natuurlijk staan we nu op 7 punten van Charlois,'' aldus Gokhan Cayir, ,,maar ik heb altijd gezegd dat we geen kampioen hoeven te worden. Zoals we vandaag hebben aangetoond kunnen we voor een periodetitel gaan.''


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  
 

 

1 opmerking: