zaterdag 5 december 2015

HBSS vergeet te stunten bij Nieuwenhoorn

Koploper buigt 0-2 achterstand bij rust om naar 6-2

door Ton de Leede

HBSS speelde een prima eerste helft bij Nieuwenhoorn en ging met een 0-2 voorsprong de warme kleedkamer in. Nieuwenhoorn, de onbetwiste kandidaat voor de titel, herstelde zich opvallend gemakkelijk en eindigde met een 6-2 eindstand.

Marvin Janssen, de robuuste trainer van HBSS, had zijn pupillen prima geïnstrueerd. De Schiedammers stonden goed en compact  waardoor Nieuwenhoorn nauwelijks aan zijn geliefde aanvalsspel toekwam. De laagvlieger van Harga toonde 45 minuten aan een prima opererende derdeklasser te zijn, die door netjes gezegd discutabele omstandigheden in het rechterrijtje is beland.
Na ruim een kwartier kwam HBSS niet geheel verrassend op 0-1. Stanley Zuidema kwam goed door over rechts en zag zijn voorzet, door de koude wind gedragen, keurig over de doelman onder de lat verdwijnen. De stomme verbazing was nog groter bij 'tout' Nieuwenhoorn toen de scheidsrechter in de 22e minuut vastberaden naar de stip wees na een overtreding op Jessy Andrade. Tim van Aperen deed wat hij moest doen en zette vanaf elf meter de 0-2 op het scorebord.

Met stomheid geslagen leek Nieuwenhoorn richting de slachtbank te gaan. HBSS speelde keurig in de discipline en de thuisploeg wist er geen raad mee. In de rust drukte Marvin Janssen zijn spelers op het hart niet van speelwijze te veranderen en de kansjes te blijven zoeken. Nieuwenhoorn daarentegen had van de eerste rondgang geleerd en zocht nadrukkelijk de ruimte. Tot ontsteltenis van de Schiedamse aanhang gooide HBSS, ongewild maar gedwongen door de tegenstander, de boel open. Binnen afzienbare tijd kreeg Erik Pieters te maken met overwerk. Doelpunten konden niet uitblijven en de score was al gauw in het voordeel van de gastgevers gekanteld. Nieuwenhoorn kreeg de smaak te pakken en maakte zijn heldenstatus volledig waar. Na een half dozijn treffers van Nieuwenhoorn was de ruststand van 0-2 omgebogen in een klinkende 6-2 overwinning.

,,Elke bal viel voor hen goed na rust,'' aldus Marvin Janssen, ,,en dan is er tegen Nieuwenhoorn geen houden aan. Na een geweldige eerste helft lieten wij hen toch in het spel komen. We kregen nog wel wat kansjes maar het zat er niet meer in. Ik moet wel zeggen dat we niet veel goed konden doen bij de scheidsrechter, die erg leuk met de tegenstanders omging. Volgende week moeten we maar thuis de punten pakken tegen Poortugaal.''

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.