De Schiedammer Online

zondag 29 november 2015

Weggepompt A4-water moet terug de polder in

SCHIEDAM/MIDDEN DELFLAND - Gemeente Midden-Delfland (o.m. Schipluiden, Den Hoorn, en Maasland) neemt de oplossing van Rijkswaterstaat om de gevolgen van het lek in de A4 te compenseren niet zomaar aan. Dat meldt een woordvoerder van deze gemeente aan Omroep West. Een extern bureau gaat de plannen van de wegbeheerder daarom beoordelen in een second opinion.


De waterproblemen zijn ontstaan door een lek in de damwanden bij het verdiepte deel van de A4 door Midden-Delfland. Om de A4 niet onder water te laten lopen, moet Rijkswaterstaat dagelijks anderhalf miljoen liter water wegpompen. Dat is drie keer zoveel als de geplande vierhonderdduizend liter. Hierdoor wordt de polder te droog en ontstaan mogelijk verzakkingen.

Rijkswaterstaat ontkende de problemen lange tijd, maar werkt inmiddels aan een oplossing. De bedoeling is dat het water dat dagelijks weggepompt moet worden, ook weer terug gepompt wordt in de naastgelegen polders.

Bron: WOS (Tekst + Fotografie)



Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten