De Schiedammer Online

zaterdag 5 december 2015

PPSC komt te laat op gang tegen MSV'71: 2-3

Te veel zwakke plekken in elftal van Henk Salari


door Ton de Leede


VOETBAL/SCHIEDAM -  De wedstrijd tussen PPSC en MSV'71 had een paar minuten langer moeten duren, dan was de gelijkmaker op zeker tot stand gekomen. Te laat kregen de Schiedammers de scoringsgeest, zodat de gasten uit Maassluis na ruim negetig minuten met de 2-3 winst naar de Steendijkpolder teruggingen.

Henk Salari, de aimabele oefenmeester van het vorig seizoen naar de vierde klasse gedegradeerde PPSC, heeft een weinig benijdenswaardige job. Na de stap terug, nog altijd onbegrijpelijk voor de liefhebbers die 'PP' bezig zagen, verlieten bijna 20 potentiële selectiespelers sportpark Thurlede. De vierde klasse werd te min gevonden door spelers die mede schuldig waren aan de degradatie van hun club. Veel spelers zijn tegenwoordig, net als trainers trouwens, passanten die zichzelf al gauw erg goed vinden en wel op een bepaald niveau willen spelen. Vaak komen ze dan op dat trapje hoger gewoon te kort en moeten ze toegeven dat zij zichzelf overschat hebben. Op hangende pootjes terugkeren staat niet in hun woordenboek en zo gaat menig speler ten onder aan zelfoverschatting.

Bij PPSC spelen momenteel jongens die misschien jaren geleden niet eens aan de A-selectie hadden mogen ruiken. Zij missen net dat beetje techniek, net dat stukje inzicht en hebben ook geen geweldige trap. Henk Salari weet dat, ziet dat en werkt hieraan. Onverdroten toont de coach, net als zijn meeste spelers, een enorme inzet en een geweldig geduld. Zo'n proces duurt niet een paar weken of is afgerond na de voorbereiding. Die ontwikkeling is voortdurend gaande en is soms vermoeiend en taai, maar toch geeft dat uiteindelijk resultaat. Niet meteen de bovenste plek natuurlijk, maar wel een geruststellende positie in de middenmoot.

Het duel tussen de twee clubs uit het rechterrijtje was onderhoudend, zonder ooit uit te blinken. PPSC wilde wel, maar kon echt niet en MSV'71 liet zich inzakken en loerde op de counter. Bij PPSC ontbraken Eray Ercan en Eren Ercan in de basiself. De gebroeders kwamen te laat en hadden het geweldige excuus dat ze hun auto niet konden parkeren. Consequent als Henk Salari is belandden de twee dragende krachten keurig op de reservebank.

Vlak voor het halfuur kwamen de gasten uit het niets op voorsprong. Jeffrey Zwaard stoomde op aan de linkerkant en mocht nauwelijks gehinderd het verre zijnetje achter Martijn Hertog zoeken (0-1). Omdat Remco van der Berg net erna dé kans op de gelijkmaker liet liggen, veranderde de tussenstand niet. Net nadat MSV'71-speler Kenan Meminovic voor slaan van Rick Beumer rood had gekregen, verdubbelden de gasten toch de score. Aanvaller Luuk Donker schoot op gelukkige wijze de 0-2 op het bord. Met de goal van de dag, een zalig lobje met linker buitenkantje, van Tom Vreugdenhil leek PPSC op de knieën.

Maar de ploeg van Henk Salari bleef bewonderenswaardig knokken voor een beter resultaat. Waar de Maassluizers met de kont tegen de zestien stonden geparkeerd, joeg PPSC op doelpunten. Terecht viel drie minuten voor tijd de 1-3, een doelpunt van voorzitterszoon Stephan Bronwasser. In de slotminuut mocht Laurens Vollaard een cadeautje vanaf de kalktrap verzilveren (2-3). De tijd was vervolgens te kort om de misschien wel terechte gelijkmaker in de boeken te krijgen.

,,Door drie weggevertjes,'' baalde Henk Salari, ,,kwamen we achter. Blijven we zo verdedigen, heb ik gezegd, dan worden we het lachertje van de 4e klasse. We hebben onszelf te kort gedaan, laten we dat volgende week thuis tegen JHR goedmaken.''



Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten