zondag 29 november 2015

Hermes-DVS doet wat het moet doen; winnen bij kelder-ploeg Abbenbroek: 1-3
door Jan Schrijver (foto Hermes-DVS op twitter)


VOETBAL/ABBENBROEK -  "We hebben vaak juist problemen met laag staande clubs; tegen Abbenbroek is het vandaag wel goed uitgepakt. Als we dat zo houden, kunnen we goed mee blijven doen in de top vijf," zo toonde Hermes-DVS-trainer Jerry Visser zich content met de 1-3 uitzege vanmiddag. Dat is een goede voorbereiding op de stadsderby van a.s. zondag tegen Excelsior'20. De toegangsweg naar Harga (foto) ziet er minder goed voorbereid uit; hopelijk kan de weg de drukte van de stadsklassieker aan.

De blauwwitten hadden de toss gewonnen en kozen ervoor om met de wind tegen te beginnen, om zo het 'gemakkelijkste deel' voor de tweede helft te bewaren. Dat pakte anders uit; de wind was zo sterk, dat het gemakkelijker was om met tegenwind te spelen. Met de kop in de wind wist Hermes-DVS kans op kans te scheppen, terwijl achter nauwelijks kansen werden weggeven. Een goede voorzet van linksvoor Marius Lansbergen leidde het doelpunt in. Ivan Anastacia had de afgemeten lage voorzet op 2 meter van het doel voor het inlopen en dat deed hij dan ook: 0-1. Uit een vergelijkbare situatie kwam ook de 0-2. De voorzet van Marius Lansbergen was opnieuw op maat. Nu was het Arse Calame die op 5 meter van het doel staand de bal kon intikken. Er volgden nog meer kansen en een ruststand van 0-4 had geenszins onverdiend geweest, doch de teller bleef vooralsnog op een marge van twee staan.

Hermes-DVS kwam na de thee niet goed de kleedkamer uit. Ondanks de wind in de rug, liepen de Schiedammers te veel 'achteruit', vergaten zij om goed te blijven voetballen. Een soort ongewilde gemakzucht die er bij een voorsprong onbewust in kruipt. "We creëren veel kansen, maar we weten ze ook te missen. En we vergeten de boel bij een voorsprong op slot te gooien", was de analyse van Jerry Visser. En als het dan tegen zit en een op zich zwakkere tegenstander maakt een doelpunt door een 'gelukkie' kan zo'n ploeg vleugels krijgen en gevaarlijk terugkomen. Abbenbroek had een strafschop nodig om de aansluiting op het bord te zetten. Back Stijn van Arkel maakte een lichte overtreding binnen de zestien. Licht, want scheids S.J.P.M. van Lith hield de kaarten op zak, maar desalniettemin een terechte elfmetertrap: 1-2. Billenknijpen werd het niet, vond Visser, want er werd weinig weggegeven, maar met de onvoorspelbare wind weet je nooit of er iets onverwachts uit de lucht valt voor de achterstaande ploeg. Twee kleine kansjes leverde het laatste half uur nog op voor Abbenbroek, voor Hermes-DVS nog wat meer kansen. Het zou echter tot de laatste minuut duren totdat de gasten definitief afstand namen. Een afgeslagen Schiedamse corner kwam voor de voeten van de mee opgekomen Mike de Lange. Die haalde vanaf rechts vanaf 19 meter keihard laag uit, waarna de bal in de voor de schutter linker zijde in het doel van de eilanders verdween: 1-3.

Met de winst van Hermes-DVS en het verlies vandaag van Excelsior'20 thuis tegen koploper Charlois, staan de Schiedamse clubs nu op een gelijk puntentotaal van 23 uit 11. Wel hebben beide clubs vandaag stuivertje gewisseld; de Harga-club staat met een beter doelsaldo op de derde plek, de zwart-gestreepten op de vierde positie. OHVV won vandaag uit bij Maasstad Tediro en staat daarmee met 28 punten op de tweede plaats, nog 2 punten verwijderd van Charlois. Zondag aanstaande 14.00 uur: Hermes-DVS - Excelsior'20. Komt allen en laat oude tijden herleven, toen sportpark Harga wekelijks met duizenden bezoekers gevuld was, de ene week bij de vaalblauwen, de andere week een steenworp verder bij de rood-groenen. Vandaag overigens wonnen de rood-groenen op Harga hun duel in de vierde klasse met 3-1 van Floreant.

Voetbalhumor:
Hermes-DVS-trainer Jerry Visser had nog een vraag in petto voor een spelregel-quiz:
"Vraag: Wat is het als je een achterbal uitschiet, maar hij komt terug en zeilt over je eigen doel?
Antwoord: Een te harde wind!"


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten