De Schiedammer Online

zaterdag 5 december 2015

Vanmiddag langs de lijn in Thurlede, Kethel of Harga of HBSS steunen tegen koploper in Hellevoetsluis

Hopelijk slaan Schiedamse clubs vanmiddag weer toe (foto Jeanine Slotboom)
VOETBAL -  Het is somber weer vandaag, met een stevige wind, maar wel grotendeels droog. Vanmiddag zou zelfs de zon zich kunnen laten zien. Kortom prima weer om vanmiddag vanaf half drie langs de lijn uit te waaien. Van voetbal genieten én een gezond blosje op de wangen krijgen, voordat vanavond de eventuele Sinterklaas-verplichtingen afgehandeld worden. Hopelijk heeft je favoriete club vanmiddag dan defensief niet voor Sinterklaas gespeeld en omgekeerd de geboden cadeautjes wel resoluut uitgepakt. Tweede periode koploper Kethel Spaland, PPSC en SVV kunnen dat vanmiddag in eigen huis. Voor HBSS staat er een reis naar Hellevoetsluis op het programma.

Kethel Spaland zit momenteel duidelijk in een goede fase. De eerste periode werd afgesloten als 10e. Nu in de tweede periode staan de Schiedammers in de tweede klasse D na drie wedstrijden alleen bovenaan, met als enige ploeg de volle punten opbrengst. Vanmiddag moeten er op eigen veld tegen Groote Lindt ook goede mogelijkheden liggen. In de eerste periode wisten de Zwijndrechters evenveel punten als Kethel Spaland te vergaren (7 uit 8), maar de tweede periode zijn zij nog puntloos. In de totaalstand staat Kethel Spaland inmiddels op de zesde positie, Groote Lindt op de een na onderste. De thuisploeg heeft de doelpunten bijna in evenwicht, 23 voor en 25 tegen, bij Groote Lindt is er van balans op dit aspect niet te spreken, 13 voor en 30 tegen. A. Hilgersom mag vanmiddag de wedstrijd in goede banen leiden.

In de derde klasse D heeft HBSS de uitdaging om uit bij koploper Nieuwenhoorn een goed resultaat neer te zetten. Nieuwenhoorn morste in 11 wedstrijden slechts 2 punten, in de thuiswedstrijd tegen Zestienhoven (1-1). De doelpuntenproductie van Nieuwenhoorn is met 35 indrukwekkend en de defensie werd slechts 8 keer gepasseerd. HBSS staat met 11 punten uit 10 wedstrijden op de elfde plaats (op 19 december moet de tabel glad gestreken zijn, als dan de resterende minuten uit de bij 2-2 gestaakte wedstrijd tegen Rockanje gespeeld zijn). Het lijkt een wedstrijd van David tegen Goliath, maar we mogen niet vergeten dat vóór het incident in de wedstrijd tegen Rockanje het team van trainer Marvin Janssen gewoon heel goed meedraaide aan de bovenkant van de tabel. De potentie is er dus bij de oranjehemden. Wellicht geeft juist een wedstrijd tegen een koploper met een idee van 'we hebben niets te verliezen, we kunnen alleen maar winnen' de nodige bevrijding in de hoofden. Vanmiddag staat de wedstrijd aan de Rijksstraatweg 270 in Hellevoetsluis onder leiding van scheidsrechter S. van Erven.

In de vierde klasse E een regio-derby. PPSC ontvangt op Thurlede MSV'71. De Schiedammers staan met 9 uit 10 een plek hoger op de ranglijst dan de Maassluizers met 7 uit 10.  De defensie van de thuisploeg werd 30 keer gepasseerd tot op heden, de Maassluizers moesten één keer meer vissen. Ook scorend doet het team van trainer Henk Salari het beter dan de tegenstander. PPSC wist 20 keer het net te vinden, MSV'71 15 keer. T. van Diest is de arbiter.

Eén positie hoger op de ranglijst dan PPSC vinden we SVV, zij het met evenveel punten. SVV ontvangt vandaag op Harga het op de tweede plaats staande Maense. Dat haalde 24 punten uit 10 wedstrijden. SVV scoorde 25 keer, en kreeg er 29 tegen. Maense was iets productiever, 32 doelpunten, maar heeft een redelijk slot op de defensie, met 14 tegendoelpunten. W.M. van der Plas leidt het spel op Harga.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  
 

 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten