zaterdag 5 december 2015

vv Kethel Spaland boekt wederom een zege

Prima dubbelslag voor de Schiedammers tegen Groote Lindt: 3-1

door Paul de Roos

Niet alleen in de 2e periode doet vv Kethel Spaland goede zaken, ook op de ranglijst steeg het een plaats en kan mede door de overige resultaten naar boven kijken. De 1e helft was ontzettend slecht met heel veel balverlies over en weer met eigenlijk slechts 2 momenten waarbij enige opwinding viel waar te nemen. De 1e was een wel heel knullig gegeven gele kaart voor Josemar dos Reis Varela die per ongeluk zijn tegenstander raakte, de 2e opwinding was voor Groote Lindt door middel van Michael Slingerland die van een meter of twintig met een droge knal in de verste kruising Mike Zonnevijlle kansloos liet. Vlak voor rust was er nog een soort van een scrimmage voor het doel van Groote Lindt, maar de in 2e instatie hard ingeschoten bal ging ruim voorlangs. Met een 0 - 1 stand werd de rust bereikt en zo konden beide trainers proberen hun spelers weer op scherp te krijgen.

Zoals gememoreerd was er ontzettend veel en knullig balverlies van beide ploegen, de eerlijkheid gebied te zeggen dat het veld daar voor het grootste deel de oorzaak van is. Hoe goed dit ook wordt onderhouden door clubmensen, het zijn de vele wedstrijden die er op gespeeld moeten worden die er de belangrijkste oorzaak van zijn dat er zoveel balverlies wordt geleden. Met name vv Kethel Spaland heeft er als voetballende ploeg veel last van en terecht wordt dan ook reikhalzend uitgekeken als de verhuizing naar het nieuwe sportpark een feit is.

Vlak na de rust is het Miletson de Silva Freitas die na een ogenschijnlijke overtreding in balbezit blijft en vervolgens 4 man zijn hielen laat zien en net buiten de zestien meter met zijn iets mindere linker een prachtig schot loslaat die tot grote vreugde van heel Kethel Spaland stijf in de kruising voor de gelijkmaker zorgt. In de periode daarna gaat het spel op en neer zonder dat dit tot grote kansen komt. In de 55e minuut is er een prima combinatie tussen de steeds dreigende en goed opkomende Elroy Wijngaarde en Miletson de Silva Freitas, de laatste geeft een prima voorzet waar nog net de keeper aan komt voordat Yuri Nooteboom kan inschieten. Amper een minuut later is het Josemar dos Reis Varela die over links zich goed langs zijn tegenstander rommelt en een voorzet geeft op Miletson Silva de Freitas die de bal voor zijn voet ziet opstuiten waarna de bal via zijn scheenbeen vlak voorlangs gaat.

In de 59e minuut neemt Miletson prima aan. Hij brengt Yuri Nooteboom balbezit. Diens inzet verdwijnt miraculeus aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. In de 60e minuut claimt heel Groote Lindt een strafschop voor hands, maar scheidsrechter Mokveld laat Jasper Bravenboer en Kethel Spaland er mee wegkomen. Groote Lindt krijgt nog een uitstekende mogelijkheid door een verre uittrap van doelman Klootwijk die goed wordt verlengd tot bij Gerson Duarte die zijn inzet uitstekend gekeerd ziet door Mike Zonnevijlle die met nog een paar geweldige reddingen zijn ploeg absoluut in de race houdt.

Beide ploegen voelen dat er meer inzit en over en weer komen er kansjes, in de 70e minuut is het Dominic Verschoor die een teruggelegde bal rakelings naast schiet. In de 73e minuut schreeuwt heel Groote Lindt weer om een strafschop als Michael Slingerland over een uitgestoken been valt, ook dit keer ziet scheidsrechter Mokveld er heel terecht niets in en laat doorspelen. Even later is het wederom Mike Zonnevijlle die handelend op moet treden op de inzet van Gerson Duarte na een lekker steekballetje. Als Groote Lindt dan na een goede voorzet op 1 - 2 komt na een kopbal van Michael Slingerland is het de scheidsrechter die vooraf buitenspel had geconstateerd en de goal afkeurt. In de 81e minuut is het een goede voorzet over rechts die de ingevallen Chahine Lobiyed een niet te missen kans oplevert, helaas krijgt ook nu de bal weer een andere wending en trapt hij knullig over de bal heen. Dan eindelijk is het in de 86e minuut raak, Miletson wordt in de 16 meter aangespeeld, het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter wordt genegeerd en het is Miletson die Yuri Nooteboom in staat stelt de 2 - 1 op het bord te zetten. Niet veel later is het een uitstekende aanname van Yuri Nooteboom die Miletson aanspeelt. Met zijn snelheid passeert hij zijn directe tegenstander en legt vervolgens breed op Chahine Lobiyed die de 3 - 1 aantekent en daarmee de winst zeker stelt voor vv Kethel Spaland.

Waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren met in de 2e helft veel kansen over en weer, werd in de gezellige bestuurskamer onder het genot van een drankje en een hapje tevreden naar de overige uitslagen geluisterd. vv Kethel Spaland is nu vijfde en staat met 12 uit 4 in de 2e periode er uitstekend voor. Volgende week wacht de nummer 3 BVCB en dan zullen de mannen van trainer Kraaijbeek tot het uiterste gemotiveerd zijn. Winst betekent niet alleen meedoen bovenin, maar houdt ook in dat het koploper blijft in de 2e periode.