zondag 21 februari 2016

Excelsior’20 jagend op OHVV, verschil blijft 5 punten

De aanleiding voor de strafschop

Probleemloze thuispartij tegen Overmaas: 5-1


door Ton de Leede (foto's Joep Schrijver)


VOETBAL - De ‘flow’ waarin de voetballers van Excelsior’20 verkeren blijft maar duren. Ook de vierde wedstrijd na de winterstop ging ruim gewonnen, Overmaas werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

De Schiedammers schijnen de enige ploeg te zijn die het koploper OHVV nog echt lastig kan maken, Met ogenschijnlijk gemak weet het elftal van Gokhan Cayir week in week uit het doel te vinden. Natuurlijk is de titel niet de doelstelling, zo laat de oefenmeester herhaaldelijk weten, en wordt gehoopt op een periodetitel. Echter, nu de zeges aan elkaar worden geregen en alleen de Oudenhoorners concurrentie vormen voor de titel mag de vlag aan het eind van het seizoen best aan de top.

Aangever Cas Smulders

Attente Lisendry Sambo: 1-0
Tegen het 95-jarige Overmaas kregen de toeschouwers al na amper één minuut een traktatie in de vorm van een mooi uitgespeelde aanval. Aangever was Cas Smulders en de attente afmaker was Lisendry Sambo: 1-0. Tegen het kwartier aan viel de ‘Vorentscheidung’ nadat Jack Zandwijk de dribbelende Cas Smulders tegenkwam. De scheidsrechter, de heer Buitenman, zag in een struikelpartij van de makkelijk vallende Cas Smulders (zie foto boven) een strafschop. De referee vond een kalktrap onvoldoende, gaf een tweede gele kaart aan de Overmaas-verdediger, waarna ‘slachtoffer’ Cas Smulders zelf het vonnis voltrok (2-0).

Geheel onverwacht zorgde Kenneth Asporaat voor de prachtige aansluiting (2-1). Even leken de gasten in een oprisping te geloven, maar een tweede keer werd de ‘overjarige’ Mathijs van Deventer, die vooraf het veld opliep met zijn kinderen Stijn en Merijn, niet getest en zeker niet gepasseerd. De getructe Cas Smulders zorgde voor de 3-1, waarna de als altijd dansende Lisendry Sambo de ruststand op 4-1 bepaalde.

5 minuten voor rust...eerst het net maken
Na rust was de storm, die dwars over het veld bulderde, de hoofdrolspeler. De thuisploeg kreeg
desalniettemin enkele opgelegde kansen, maar meestentijds kwam Overmaas-sluitpost Jadiro Girigori als winnaar uit de strijd. Twee keer moest hij nog het antwoord schuldig blijven. De inzet van Jurriaan Buckers, de ingevallen jongen van de club, eindigde echter op de paal. Tom Weber, ook al vanaf de pupillen spelend voor Excelsior’20, beloonde het grote vertrouwen van zijn trainer met de 5-1, die tevens de eindstand was.

Door de overigens kleine winst van OHVV op Kethel Spaland (2-1) en de zege van Charlois op Besiktas (2-0) blijft de stand aan kop van de derde klasse D ongewijzigd. De volgende wedstrijd (6 maart) staat Excelsior’20 de derby tegen Kethel Spaland te wachten, op sportpark Kethel.
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten