Hermes-DVS bedwingt ook DHZ in een rommelige wedstrijd: 2-1

Weersomstandigheden weer belangrijke factor in matig duel

de winnende goal wordt gevierd

door Paul de Roos (foto's Joep Schrijver)

VOETBAL - Jerry Visser moest in de warming-up al een wisseling in het team maken toen Sebastiaan Braat aangaf niet te kunnen starten, wat zeker een aderlating is in het team. De straffe wind speelde een behoorlijke rol gedurende de hele wedstrijd. DHZ kwam er met snelle tegenstoten een paar keer snel en gevaarlijk uit, maar miste overtuiging en de rust om er meer uit te halen. Demonstratief voor de weersomstandigheden was de 0 – 1, vanaf de linkerkant werd de bal vlakbij de achterlijn hoog voor de goal gegooid en tot ieders verbazing zeilde de bal door de wind gegrepen over de te snel uitgekomen doelman Quinten Horn heen. Hermes-DVS kon pal voor rust langszij komen toen de bal werd ingebracht door Arse Calame, zijn bal verdween langs de niet reagerende keeper die goed door Bas Kerkhof werd gehinderd. De 1 – 1 ruststand was een redelijke afspiegeling van de 1e helft. De 2e helft liet een agressiever Hermes zien dat met de wind in de rug DHZ lange tijd op eigen helft kon houden. In de 52e minuut valt de bal uit een kluts
De bal in het net, 2-1, doelpuntenmaker Pijpers loopt terug
voor de voeten van Koen Pijpers die in de zestien netjes onder keeper door schuift en Hermes-DVS op  2 – 1 brengt. Met name in de slotfase werd DHZ nog gevaarlijk doordat de druk werd opgevoerd en Hermes-DVS weer eens verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien, maar ook dit keer wisten de blauw-witten de zege in eigen huis te houden.

Onder omstandigheden waar echt niemand vrolijk van werd en waar je als thuisspelende club geen volle tribunes mee trekt moest Hermes-DVS vandaag het stugge DHZ van het lijf houden om aan te blijven haken bij de top 3. Die missie slaagde vandaag maar ook dit keer moesten de mannen van Jerry Visser diep gaan om de punten op Harga te houden. In de 1e helft was het een rommelige wedstrijd die van beide kanten slecht voetbal liet zien. Het was Hermes-DVS dat het wel probeerde, maar DHZ, mede door de wind in de rug, kwam in de omschakeling naar balbezit er een aantal keren heel gevaarlijk uit waarbij zeker vijf keer met een man meer heel slordig werd omgesprongen met een aantal mogelijkheden. Illustratief voor het spel van Hermes-DVS is een corner in de 18e minuut. Daar waar de slimheid en de ervaring schreeuwt om een “korte corner” gezien het behoorlijke lengteverschil in het voordeel van DHZ, wordt de bal weer hoog voor de goal gebracht. De bal is een makkelijke prooi voor de veel langere mensen van DHZ en binnen 3 seconden had de bal er aan de andere kant zomaar in kunnen liggen. Steeds weer zijn er teveel mensen voor de bal en zijn het deze omschakel momenten die Hermes-DVS in de problemen brengt. Na de verrassende 0 – 1 bleef Hermes-DVS het wel proberen en uiteindelijk kwam het vlak voor rust alsnog langszij. Zo gingen beide ploegen in balans de thee opzoeken.

Na rust kwam Hermes-DVS een stuk feller uit de kleedkamer en geholpen door de forse wind moest DHZ achteruit, wat resulteerde in een gelukkige voorsprong door de ijverige Koen Pijpers die de bal onverwacht voor de voeten kreeg, maar beheerst inschoot. Hermes-DVS bleef lang daarna de betere van de twee met de wind in de rug en ging naarstig op zoek naar de bevrijdende derde treffer. Dat deze er niet kwam, had het ook helemaal aan zichzelf te danken. Steeds weer zijn er kansen waarbij de slimheid en de koelbloedigheid er gewoon niet zijn en er veel te gemakkelijk met de mogelijkheden wordt omgesprongen. DHZ werd zo in de wedstrijd gehouden en kwam er aan het einde toch weer een paar keer dreigend en gevaarlijk uit. Veelvuldig zijn er in de omschakeling naar balverlies steeds weer dingen die niet kloppen, middenvelders die te snel naar voren lopen, aanvallers die niet of nauwelijks terug verdedigen en soms wandelend toekijken hoe een tegenstander telkens weer dreigend door komt en hoe teamgenoten de klus klaren en wel hun verantwoordelijkheid nemen. Doordat DHZ verder ook onmachtig was, werd gelukkig voor het handjevol trouwe supporters de zege weer binnengehaald.

Zoals gezegd waren de omstandigheden net als afgelopen zondag behoorlijk van invloed op het spelpeil van beide ploegen, maar desondanks zal trainer Jerry Visser het vrije weekeinde volgende week goed kunnen gebruiken. Enerzijds om de geblesseerde spelers weer fit te krijgen en anderzijds om het voetbal weer terug te krijgen in de ploeg want het swingende is er helemaal uit.
De grootste winst van vandaag zijn de drie punten waardoor Hermes-DVS nog steeds aanklampt bij de top 3 en dus uitzicht houdt op de nacompetitie.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.