De Schiedammer Online

vrijdag 26 februari 2016

Zaterdag semiderby Kethel Spaland tegen CWO. PPSC ontvangt Quintus









VOETBAL -  Dit weekeinde is het in onze regio het einde van de voorjaarsvakantie. Bij het amateurvoetbal is er een beperkt programma. Desalniettemin is er volop van voetbal te genieten in Schiedam. Beide zaterdagclubs die zaterdag (aanvang 14.30) in de wei komen, hebben een thuiswedstrijd. In Kethel is er de semi-derby tussen Kethel Spaland en CWO. Op Thurlede is PPSC de gastheer voor de ploeg uit Kwintsheul met de naam - goed verzonnen zeg - Quintus. SVV oefent vandaag op Harga aanvang 13.00 uur tegen Bonaire.

Zowel in de totaalstand als in de tweede periode in de tweede klasse D staat CWO lager dan Kethel Spaland. Maar in beide gevallen hebben de Vlaardingers minder verliespunten. In de eerste competitiehelft wonnen de Vlaardingers met 4-1 van Kethel Spaland.

In de tweede periode heeft CWO de kansen nog in eigen hand. Kethel Spaland kan bij winst op gelijke hoogte komen met BVCB, maar heeft een doelgemiddelde dat duidelijk in het nadeel is. Kethel Spaland moet met een half dozijn doelpunten verschil van CWO winnen om de periode binnen te halen. SC Feyenoord won de eerste periode al.

PPSC staat op de 9e plek in de vierde klasse E, met 15 punten uit 14 wedstrijden, Quintus, de tuinders met de Latijnse naam op plek 7 met 22 punten uit evenveel wedstrijden. De ontmoeting in de eerste helft van de competitie werd met de minimale score door de Westlanders gewonnen. In dezelfde klasse staat er voor SVV geen wedstrijd geprogrammeerd morgen. Zaterdag over een week is er dan op Harga de derby tussen SVV en PPSC.

Ook op zondag is er een onvolledig programma, maar desalniettemin genoeg keus in Schiedam, met twee thuiswedstrijden (aanvang 14.00 uur). Kethel Spaland ontvangt op eigen terrein Maasstad Tediro. Op Harga speelt SVV tegen Steeds Hoger; na afloop is er feest met Bob Offenberg.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten