zaterdag 27 februari 2016

PPSC geeft de doelpunten cadeau

Schiedammers komen nog goed weg met 3-5 nederlaag


door Ton de Leede


VOETBAL - Henk Salari, de oefenmeester van PPSC, was laaiend na de thuisnederlaag tegen Quintus (3-5): ,,Een schande hoe sommige gasten liepen te voetballen. Die denken echt dat ze heel wat zijn, maar ze lopen wel verkeerd in de positie en dekken gerust aan de buitenkant. Maar dinsdag op de training zullen ze het wel merken.''

Henk Salari is er de man niet naar die rept over afwezige spelers. Pas na enig aandringen geeft hij aan dat hij over 17 of 18 spelers in de selectie beschikt die hij in het vlaggenschip kan opstellen. Dus volgens de sympathieke Schiedammer, die ook volgend seizoen de scepter zwaait op Thurlede, zijn spelers inwisselbaar zolang de taken worden uitgevoerd. Maar als dan de dragende spelers al verzuimen en de invallers, wat soms verwacht kan worden, een foutje of wat maken dan wordt het dweilen met de kraan open.

Bij PPSC ontbreekt Stephan Bronwasser al weken. Over twee weken krijgt de voorzitterszoon een nieuwe kruisband en hij komt dus voorlopig niet in actie. Remco van den Berg werd afgelopen vrijdag aan een acute blindedarm geopereerd. Doelman Martijn Hertog, Rick Beumer en Stan de Bruijn hadden het fantastische idee opgevat om de lange latten onder te binden. En waarom niet, het zijn tenslotte onbetaalde (bij PPSC tenminste) amateurvoetballers.

Niet ingespeeld elftal tot daar aan toe, maar de manier waarop 'PP' aan de strijd begon was werkelijk, zoals Henk Salari uitdrukte, misselijkmakend. Quintus stortte zich als een roofdier op de tegenstander en liet PPSC amper uit de eigen zestienmeter komen. In de zevende en achtste minuut bezorgde Quintus-aanvaller Daniel van Holsteijn zijn team een droomstart (0-2). ,,Het leek wel of ze allemaal waren wezen stappen tot zes uur in de ochtend,'' dacht Henk Salari hardop in de rust, ,,want de eerste tien minuten stond iedereen te gapen.'' Opvallend genoeg raakten de Schiedammers verre van in paniek en in de elfde minuut mocht Laurens Vollaard vanaf de elfmeterstip de aansluiting brengen (1-2).

Quintus was op slag van de leg en PPSC zag in dat de opponent wel meeviel. De druk verdween van de PPSC-defensie en over het hele veld kwam meer ruimte. De thuisclub kreeg meerdere kansen waaruit Eren Ercan (geschampt schot) en Danny Soares voor de 3-2 ruststand zorgden.

Na de thee bleef het niveau niet al te verheffend en probeerde PPSC met enigszins verzorgd voetbal aan de andere kant te komen. De gasten kleunden er vooral bovenop en speelden veelal de lange bal. De beste kansen waren voor Quintus en eigenlijk konden de doelpunten niet uitblijven. Hoewel PPSC-goalie Robin de Bus zich kranig weerde, liep hij wel af en toe iets te enthousiast zijn doel uit. Met vooral uitvallen kreeg Quintus de thuisclub eronder. Met de uitslag van 3-5 kwam PPSC nog aardig weg.

PPSC wacht volgende week de onvervalste derby tegen SVV, waarvan thuis met 3-6 werd verloren.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
Bookmark ons handige nieuwsoverzicht op de nieuwe site. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten