dinsdag 16 februari 2016

Fontijn via Bulgarije en Noord-Ierland op weg naar Rio-kwalificatietoernooien

BOKSEN - Nouchka Fontijn neemt van 22 tot 28 februari deel aan het internationale bokstoernooi Strandja Memorial in Bulgarije. Jaarlijks doen er veel Europese en Aziatische bokssters mee aan dit toernooi, dat nu voor de 66e keer wordt gehouden.

In de loop van maart gaat Nouchka vervolgens, ook weer met haar trainer Abdul Fkiri, naar een trainingskamp in Belfast. Daaraan neemt de Ierse en de Russische boksselectie bij de vrouwen ook deel. Zij traint daar in Noord-Ierland dan ook onder leiding van Zaurie Antia. Deze Georgiër traint al jaren lang de Ierse selectie, waaronder Katy Taylor. Nouchka trainde sinds 2012 al diverse keren bij hem.

Daarna komt het Europese kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen - eindelijk - dichterbij. Dat toernooi is van 7-17 april in het Turkse Samsun. Fontijn moet dan de finale bereiken om direct geplaatst te zijn voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarna volgt van 19-27 mei het wereldkampioenschap in Kazakhstan; dat toernooi biedt nóg een kans op plaatsing voor Rio.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten