zaterdag 20 februari 2016

Kethel speelt thuis voor veiligheid en periode; HBSS en SVV spelen uit; PPSC afgelast

VOETBAL - Het wordt een onstuimig, nat weekeinde. Voordat je het regenjack aantrekt vandaag om de wedstrijden te bezoeken, is het verstandig te checken of het doorgaat. Hopelijk wel, want 't is altijd extra gezellig op de tribunes met dit weer.  Bijvoorbeeld in Kethel waar Bolnes wordt ontvangen. HBSS gaat op bezoek bij Bernisse en SVV zoekt het iets dichter bij huis vandaag, uit tegen CION in Vlaardingen. De wedstrijden beginnen om halfdrie. PPSC thuis tegen Maense is afgelast.

In de tweede klasse D zijn op dit moment van schrijven twee afgelastingen bekend. De velden van CWO en Groote Lindt zijn door deze verenigingen te slecht bevonden. Dat is jammer want CWO is een van de medestrevers om de tweede periode (13 uit 7). BVCB (op 15 uit 8 staand) komt vandaag wel in actie, thuis tegen Papendrecht. Kethel Spaland (15 uit 7) heeft de beste papieren. Tegenstander van vanmiddag is Bolnes, dat in de periode niet meer meedoet (11 uit 8) en dat in de totaalstand op de 11e plek staat met 17 punten uit 16 wedstrijden. Kethel Spaland staat inmiddels op de vijfde plek met 22 punten uit 15 wedstrijden. Eerst veilig spelen, en als we de tweede periode binnenhalen is dat mooi meegenomen, zo is het devies bij deze Schiedamse promovendus. Vanmiddag kunnen er dus zowel voor hoofdgerecht als smakelijk toetje prima zaken gedaan worden.

In de derde klasse D heeft het HBSS in de afgelopen maanden flink tegen gezeten. Inmiddels is de sympathieke ploeg van Marvin Janssen afgezakt naar de 12e plek met 12 punten uit 16 wedstrijden. Er staan nog twee ploegen onder de Oranje-hemden. Rockanje dat uit hetzelfde aantal wedstrijden 1 punt minder haalde. De thuiswedstrijd tegen Rockanje was het keerpunt in de competitie, want voor die wedstrijd verliep het seizoen voor de promovendus juist zo voorspoedig. Op de 14e en daarmee onderste positie van de tabel treffen we Bernisse, met 9 punten uit 16 wedstrijden. Bernisse is vanmiddag de gastheer voor HBSS. Kortom, een zespuntenduel aan de onderkant van de tabel. De uitgelezen uitdaging derhalve om vandaag als winnaar uit de strijd te komen.

In de vierde klasse ligt PPSC er zoals gezegd uit, maar kan vanmiddag wel genoten worden van de semiderby op Vlaardingse bodem, waar in de Broekpolder CION gastheer is voor SVV. Scheidsrechter Klomp ziet op dit hoog en dus relatief droog gelegen veld de thuisploeg als de nummer 4  (29 uit 15) van de tabel aantreden tegen de roodgroenen als nummer 10 (12 uit 14). In de tweede periode doet CION goed mee om de prijzen.

Zondag staan op het programma:
Hermes-DVS - DHZ
Excelsior'20 - Overmaas
OHVV - Kethel Spaland
SVV - Pretoria


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   Geen opmerkingen:

Een reactie posten