zaterdag 20 februari 2016

Kethel Spaland laat zich foppen door laagvlieger

Tweede periodetitel nu ver weg voor tweedeklasser

(foto Ton Brökling)


door Ton de Leede
VOETBAL -In een enerverend moddergevecht stonden de voetballers van Kethel Spaland na het laatste fluitsignaal met lege handen. Het bezoekende Bolnes, nota bene de nummer elf van de ranglijst, stapte juichend van het veld na de zwaarbevochten 2-3 overwinning. ,,Het doel was natuurlijk winnen,'' sprak Raymond Kraaijbeek, de ambitieuze oefenmeester van Kethel Spaland duidelijk teleurgesteld, ,,en een grote stap richting de tweede periodetitel maken. Nu moet er een wonder gebeuren wil dat nog lukken.''

Op het zompige grasveld in Sportpark Kethel, terwijl de regen gestaag zijn richting naar beneden
zocht, hadden de 22 voetballers én de scheidsrechter vaak moeite om overeind te blijven. De toch al niet allerbeste ondergrond van de regio liet dus echt goed voetbal nauwelijks toe. Spelers konden de bal hooguit drie keer foutloos naar elkaar spelen, de bal vloog vaker over de zijlijn of in de voeten van de opponent. Gevoelig getrachte tikkies smoorden in schoonheid, uittrappen eindigden in de hekken en zelfs hoekschoppen kwamen niet voor het doel maar eindigden treurig in het zijnet.
Zompig grasveld (foto Jeanine Slotboom)

Van een terughoudend begin was geen sprake, beide teams kletsten er vanaf de eerste seconde bovenop. Subtopper Kethel Spaland, die volop in de race wilde blijven voor periodetitel twee, liet zich toch een beetje afschrikken. Zeker toen Wesley Sturrus na ruim twintig minuten de 0-1 op het bord bracht. Bijna in dezelfde minuut raakte Tim Oosterwaal aan de andere kant de lat. Nadat Vincent Kroon  een regelrechte intikker aan Bolnes-kant liet gaan tekende Tim Oosterwaal alsnog voor de 1-1.

Vlak voor de theepauze vielen er nog twee doelpunten. Eerst kwam Bolnes op 1-2 door George Tomas de Brito waarna Miletson Silva de Freitas de ploegen met gelijke tred richting kleedkamer schoot (2-2).

De tweede rondgang gaf evenveel strijd te zien en ook volop kansen aan beide zijden.
Kethel Spaland toog onversaagd richting het vijandelijke doel en vooral Miletson Silva de Freitas kwam meerdere keren in scoringspositie. Daarom was het des te vervelender dat een wel degelijk rake inzet, net na de 2-3 van Bolnes-aanvaller Marleyson Mejia, door de scheidsechter wegens gevaarlijk spel werd afgewezen. De mensen op de volgepakte tribune dachten aan buitenspel maar konden geen enkel begrip opbrengen voor de beslissing.

,,We speelden zoals ik het graag wil,'' aldus Raymond Kraaijbeek, ,,maar vandaag was het vooral wisselvalligheid troef. Bolnes was snel in de tegenstoot en daar hadden wij te veel moeite mee. Inderdaad speelt Farid Bouhannouche niet meer mee. Wij hebben afspraken binnen de selectie en daar kon hij zich niet aan houden. Dan is het heel simpel.''


(foto Jeanine Slotboom)

(foto Jeanine Slotboom)

(foto Jeanine Slotboom)

(foto Jeanine Slotboom)(foto Ton Brökling)  


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten