zondag 14 februari 2016

Excelsior'20 zet ook BZC met 0-3 zege op zijn plaats

40-jarige Mathijs van Deventer houdt als stand-in doelman de nul

door Ton de Leede

Op bezoek bij BZC/Zuiderpark hielden de voetballers van Excelsior'20 keurig de pas richting de prijsverdeling aan het eind van de competitie. De Schiedamse derdeklasser speelde, bijna als vanouds, een zeer matige eerste helft (0-0) maar liet deze volgen door een bij vlagen heerlijk tweede deel waarin de eindscore keurig en ruim werd bepaald op 0-3.

Bloemhof-Zuiderster Combinatie Zuiderpark, spelend aan de Oldegaarde op een kunstgrasveld betrad zeker niet het veld om zich willig te laten slachtofferen. De Rotterdamse voetballers hadden van de laatste acht wedstrijden er zeven gewonnen en prijkten trots aan kop van de strijd om de tweede periode. Gokhan Cayir, de altijd rustige trainer-coach van Excelsior'20, kampte met één probleem en dat was de blessure van eerste doelman Aykut Ergün. Aangezien de tweede keeper zijn eigen team prefereerde pakte Gokhan Cayir de telefoon om voormalig ploeggenoot Mathijs van Deventer te polsen. ,,Daar ben ik niet moeilijk in,'' legde Gokhn Cayir zijn handelwijze uit, ,,een belletje is vaak het simpelst. Ik weet wat ik aan hem heb en hij zei meteen oké. Hij voldeed prima, zijn eerste weggetrapte bal was nog even zozo maar daarna keepte hij foutloos.''

Vooral in het eerste bedrijf werden de goalies niet bepaald op de proef gesteld. Aan beide zijden verdween een lob op het dak van het doel, verder viel er weinig te genieten voor de kou kleumende supporters, die vooral uit Schiedam waren gekomen. Diezelfde aanhangers maakten zich niet echt zenuwachtig aangezien de Thurledeclub veelal na rust pas echt op stoom komt.

Ook richting een vijandelijke kantine bleken de gasten hun inspiratie te krijgen. Terwijl de regen vervelend bleef vallen en steeds meer liefhebbers met een broodje warm vlees in de hand vanuit het warme clubhuis het eenrichtingsverkeer volgden, ging Excelsior'20 op doelpuntenjacht. De gastheren kwamen steeds meer met hun kont tegen de zestienmeter te staan en hun sluitpost werd al maar onrustiger. In de 56ste minuut kwam de 0-1 op het bord nadat Cas Smulders een rebound onder BZC/Zuiderpark-doelman Sander de Bie schoof. Tien minuten later werd de stand al verdubbeld. Een vrije trap van Mitchel Schrauwers werd met de kop op de juiste manier ingeschat door Mitchell Kalebogias: 0-2.

De thuisclub kreeg waarvoor het bang was: een tegenstander die voorkwam en steeds beter ging spelen naarmate de vrijheid groter werd. Al gauw bleek dat BZC/Zuiderpark onvoldoende gewapend was tegen de vaardige en makkelijk spelende opponenten. Dat de eindstand op 0-3 uitkwam, door een prachtige vrije trap van specialist Mitchell Schrauwers, wekte geen verbazing. Opnieuw was een tegenstander door Excelsior'20 na de thee naar een flinke nederlaag gespeeld.

Door de overwinning van OHVV en de nederlaag van Charlois bij Overmaas staat de ploeg van Gokhan Cayir nog iets steviger op de tweede plaats met vijf punten achterstand op OHVV. De koploper staat echter nog een warm onthaal te wachten in Schiedam over een aantal weken. Eerst is Excelsior'20 aanstaande zondag gastheer van Overmaas. Toch weer een leuk affiche!

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.