De Schiedammer Online

zondag 14 februari 2016

Hermes DVS behaalt drie zeer belangrijke punten in een matige wedstrijd tegen AGE: 1-0

Troosteloos weer, matige wedstrijd op kunstgras, maar prima resultaat

door Paul de Roos (foto Joep Schrijver)

VOETBAL - Voor Hermes DVS was er maar één ding belangrijk voorafgaand aan de wedstrijd met AGE en dat was een overwinning. De laatste zege dateerde al van 13 december van vorig jaar. Tot grote vreugde van trainer Jerry Visser en zijn mannen bleven de 3 punten inderdaad op Harga en zo blijft de ploeg nog meedoen voor de prijzen aan het eind van het seizoen. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en de 0 – 0 ruststand was een logisch gevolg van het spelbeeld. De enige echte opwinding was de vervelende knieblessure van Stefan Dijkxhoorn die na een duel verkeerd terecht kwam. De tweede helft was bijna een kopie van de 1e helft, bijna, want in deze helft werd er wel gescoord. Het was de verder onzichtbare Ivan Anastacia die zijn ploeg aan de heel belangrijke overwinning hielp: 1 – 0.

Op een zeer druilerig en heel nat en koud Harga had de ploeg van Jerry Visser en van Jan van de Hurk het voordeel dat er niet gespeeld kon worden op gras, maar dat er uitgeweken moest worden naar het kunstgras, iets wat de ploeg normaliter best wel ligt. Een voordeel omdat de ploeg ook op dit kunstgrasveld traint en het elftal zeker met de manier van voetballen hier goed op uit de voeten kan. Helaas was het in de praktijk even een stukje anders. Beide ploegen begonnen enigszins afwachtend aan de wedstrijd en dat beeld veranderde niet, daar waar Hermes-DVS in een beginfase van elke wedstrijd legio kansen krijgt was hier dit keer geen sprake van. Waarschijnlijk was het troosteloze weer debet aan het niveau van de wedstrijd want hoe goed misschien de bedoelingen ook waren, het bleef gedurende de hele wedstrijd een hele matige vertoning waarbij ook AGE totaal geen vuist kon maken. De 0 – 0 ruststand was een goede afspiegeling voor wat de 1e helft betreft.

Na zo’n vijf minuten in de tweede helft was er protest bij AGE voor een handsbal binnen de zestien meter van Hermes-DVS die werd weggewoven door de scheidsrechter. Vanuit deze situatie kwam de bal terecht bij Marinus Lansbergen die de bal op een dermate manier meenam dat er opnieuw een protest was voor een handsbal die ook nu niet werd gehonoreerd. Via de in de 1e helft ingevallen Arse Calame kwam de bal bij Ivan Anastacia die de stuit van de bal goed benutte door met een volley keurig de 1 – 0 binnen te schieten.

Hierna probeerde AGE met de moed der wanhoop langszij te komen, maar dit leverde ook niet echt hele grote kansen op. Verdedigend stond het goed bij Hermes-DVS en als de prima spelende Mike de Lange eens een zeldzame keer het duel verloor, was het dit keer ook doelman Quinten Horn die uitstekend speelde en liet zien dat hij goede stappen maakt. Doordat AGE druk moest zetten, kwam er voor Hermes-DVS voorin wat meer ruimte en zo’n tien minuten voor tijd was het Ivan Anastacia die de wedstrijd op slot had kunnen en moeten gooien, maar 1 op 1 met de keeper faalde hij hopeloos. Voor AGE waren er ook nog wat kansjes om in ieder geval de gelijkmaker eruit te slepen, maar ook de gasten hadden problemen met de afronding. De eerlijkheid gebied te zeggen dat AGE misschien ook nog een strafschop had kunnen krijgen na een duwfout in de zestien, maar de verder goed leidende scheidsrechter ging hier niet in mee.

Na afloop van de wedstrijd was Jerry Visser in ieder geval heel blij met de 3 punten. “Er was maar een ding dat echt telde vandaag en dat zijn de 3 punten, dan is het voetbal even niet belangrijk meer en dan moet iedereen gewoon kei- en keihard werken voor het resultaat. Gelukkig was dit besef er bij de spelers ook, achterin stond het goed en ook het middenveld werkte hard, alleen hadden we voorin iets meer moeten afdwingen, maar ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning, AGE is een stugge, degelijke ploeg waar anderen het ook moeilijk tegen hebben en met deze zege kunnen we in ieder geval weer het nodige zelfvertrouwen opdoen voor de komende wedstrijden", aldus de opgeluchte Jerry Visser.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.