zondag 14 februari 2016

Lachen met John de Wolf op de planken

Je kon De Wolf gesigneerd mee naar huis nemen

 

 

Theatergezelschap FC De Rebellen vertelt voetbalhumor
door Ton de Leede
ROOSENDAAL/SCHIEDAM - Zaterdagavond 13 februari trad een opvallend theatergezelschap op in theater De Kring te Roosendaal. Met geboren en getogen Schiedammer John de Wolf en Glenn Helder als hoofdrolspelers, Marcel Meeuwis als initiatiefnemer en bedenker en cabaretier Leo Alkemade als professioneel grappenmaker. Tevens kwam Ricki van den Bergh als side-kick de vreugde verhogen. Koert Westerman, bekende commentaarstem van RTL, opent de avond met het voorstellen van de ex-voetballers. John de Wolf behoeft eigenlijk geen nadere introductie, als speler van o.a. Feyenoord en Oranje is hij bij ieder wel bekend.

Glenn Helder is ook geen onbekende voor het grote publiek, natuurlijk als onderdeel van Vitesse en Arsenal maar meer van zijn escapades na zijn voetballoopbaan. Marcel Meeuwis mag dan iets minder bekend zijn, bij vooral Roda JC en minder Feyenoord heeft hij zijn sporen verdiend.

Ricki van den Bergh, geboren met een smile op zijn gezicht, heeft eerlijk gezegd overal waar hij speelde grappen en grollen uitgehaald. Vooral bij ADO en Sparta was hij 'a pain in the ass'.

Voor de pauze werden enkele openhartige verhalen verteld. John de Wolf bekende vals te hebben gespeeld tegen de Ajacieden De Boer en Robbie Witschge. Hij had de kaarten moedwillig gestoken, vooral om te winnen en niet om de niet eens zo hoge inzet. Een indrukwekkend kijkje in de mens John de Wolf die wel degelijk gevoel heeft.

Glenn Helder gaf een kijkje in zijn gokverslaving, waarbij hij dagelijks richting casino ging, hij was toch geblesseerd en hoofde niet op een paar pond te kijken. Echt een indrukwekkend betoog.

Na de pauze kwamen vooral de anekdotes en grappen op en rond de kleedkamer aan de orde. Zo vertelde John de Wolf over zijn 'gruwelijke' wraak op Regi Blinker, die vuurwerk in zijn Schiedamse tuin had laten klapperen. Een tegenactie die bijna uit de klauwen liep.

Glenn Helder keek terug op een ontsnapping aan de politie. Hij kwam heel ver maar moest het uiteindelijk afleggen tegen een Usain Bolt in uniform.

Tussendoor werd een soort  'petje op, petje af'-quiz gespeeld waarbij een duo won. Alleen de prijsverdeling was vrij bizar. Het optreden van Leo Alkemade, een cabaretier met een vrij vunzige inslag, was direct na de hervatting een leuke opwarmer.

Al met al een heerlijk avondje voetbalgein met heel soms een traan maar vooral heel veel lach(en).  Met naast de twee hoofdpersonen wisselende gasten als Sjaak Polak, Ricky van den Bergh, Wim Kieft en Hans Kraay jr. Kijk waar ze optreden of boek het gezelschap voor bij de voetbalclub of waar ook. Echt lachen hoor!


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten