zaterdag 20 februari 2016

HBSS wint met 10 man van Bernisse

Snelle rode kaart Stanley Zuidema inspireert Schiedammersdoor Ton de LeedeVOETBAL - Na vele wedstrijden van verlies wist HBSS eindelijk weer eens juichend van het veld te gaan. Dus geen nederlaag en ook geen heilzaam gelijkspel, maar een mogelijk genezende winstpartij bij Bernisse: 1-2. Binnen het halfuur kwamen de Schiedammers met 10 man te staan na een directe rode kaart voor Stanley Zuidema. HBSS liet zich geenszins ontmoedigen en ging met de 3 punten aan de haal.


Hét moment en mogelijk dé ommekeer van het sleutelduel in de onderste regionen van de 3e klasse D in de zaterdagcompetitie was de directe wegzending van Stanley Zuidema. Volgens HBSS-coach Marvin Janssen werd zijn linksbuiten, die normaal gesproken in de verdediging staat, voor een vermeende elleboogstoot naar de kleedkamer gestuurd. ,,Ik kan het me nauwelijks voorstellen, hij is zo'n beetje de kleinste man van het veld en zou dan een elleboog hebben gegeven. Sta je toch ineens heel snel met 10 man op het veld.''

HBSS speelde verder met één aanvaller en een verdediging die geen enkel risico meer mocht nemen. Tot veler verrassing kwamen de Schiedammers op 0-1 door aanvaller Jessy Andrade. De tweede helft gaf een keihard werkend HBSS, dat er werkelijk alles aan deed om rode lantaarndrager Bernisse van zich af te houden. Af en toe wist HBSS te ontsnappen aan de druk van de dolende thuisploeg en uit zo'n ontsnapping was het opnieuw raak. Dennis Thienpond, een geweldige aanwinst afkomstig van het ontzielde SVDPW, bracht zijn nieuwe ploeg op 0-2.

Een wanhoopsoffensief van Bernisse bracht de ploeg van Marvin Janssen met de 1-2 nog even in problemen. De andere  nieuweling, doelman Hassan Abaka, troonde zich tot absolute uitblinker door geen tweede doelpunt toe te staan. ,,We willen ons nog altijd veilig spelen,'' aldus de trotse Marvin Janssen, ,,en daarvoor moeten we zeker 10 punten halen in de volgende partijen. Daartoe moeten we in staat zijn.''


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten