woensdag 17 februari 2016

Verdachte door politie in burger neergeschoten op Laan van Bol'es

SCHIEDAM - Op de Laan van Bol'es, ter hoogte van het plein voor de Dirk-supermarkt, heeft zojuist een schietpartij plaatsgevonden. Een man werd neergeschoten. De traumahelikopter werd opgeroepen. Het neergeschoten slachtoffer is naar zeggen buiten levensgevaar. Hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.Er schijnt sprake te zijn van een verdachte die door een politieman in burger neergeschoten is. De agent was ter plaatse bezig met een onderzoek.Waarom er geschoten werd door de agent, is nog niet duidelijk. Onofficiële bronnen melden dat er sprake zou zijn geweest van noodweer. De Laan van Bol'es werd over een groot stuk met linten afgezet, voor nader onderzoek. Er zijn na het incident meerdere personen gefouilleerd.

Wijkagent Rein Hendriks laat het volgende weten: "Laan van Bol'es afgesloten in verband met onderzoek naar aanleiding van schoten door de politie. Meerdere aanhoudingen, één slachtoffer. Nadere berichtgeving volgt."

Foto's van de situatie na het incident zie je onder meer bij FlashPhoto en bij 112Schiedam.
Videobeelden bij MediaTV

De plek waar het schietincident is voorgevallen, is ongeveer dezelfde locatie als waar enkele maanden geleden de jeugdige Schiedammer Hamidou Laiti op het zebrapad werd doodgereden en waarvan de daders hun auto achterlieten en vluchtten. Eén verdachte werd later aangehouden maar weer op vrije voeten gesteld; de overige verdachten zijn nog steeds op vrije voeten. Niet bekend is of beide gevallen met elkaar in verband staan.

Het staat op Facebook bol van de reacties op de schietpartij van hedenmiddag. Zo ook één van Nadia Martosatiman-Laiti: "Hebben jullie de daders die mijn neefje Hamidou Laiti hebben doodgereden opgepakt?? Nee die lopen nog nog vrolijk rond!! Ga daar maar jacht op maken."

Update 1:
Twee agenten in burger zijn woensdagmiddag in Schiedam beschoten. Ze hadden afgesproken met drie helers om hun gestolen spullen te kopen. Toen ze zich na de koop bekendmaakten als agenten, ging een van de drie mannen er rennend vandoor. Tijdens de achtervolging haalde de man een vuurwapen tevoorschijn. Hij wist de agenten niet te raken. De vluchtende man werd zelf wel geraakt door een politiekogel en is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zodra hij het ziekenhuis mag verlaten, wordt hij aangehouden. De twee andere helers, jongens van zestien en zeventien jaar, zitten al vast. Het is nog onduidelijk of het wapen dat de man bij zich had een echt vuurwapen is. De identiteit van de man is ook nog niet bekendgemaakt door de politie. (bron ANP)

Update 2:
Agenten zijn woensdagmiddag beschoten op de Laan van Bol’es in Schiedam. De dader was zelf de enige die gewond raakte.
Agenten hadden afgesproken met helers om zogenaamd hun gestolen waar te kopen. De politiemensen in burger spraken rond 16.00 uur af met de verkopers, dat bleken er drie te zijn.
Nadat de koop was gesloten maakten de agenten zich bekend als politie. Twee verdachten bleven staan, de derde ging er rennend vandoor. Agenten gingen achter hem aan. En even verder haalde de man een vuurwapen tevoorschijn. Hij richtte het op de achtervolgende agenten en schoot, maar miste gelukkig. Hij werd vervolgens zelf getroffen door een politiekogel. De man is niet levensgevaarlijk gewond, maar wel overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra hij daar weg kan, zal hij worden aangehouden. De andere twee verdachten, mannen van 16 en 17 jaar, mochten meteen mee naar het bureau en zitten vast.
De eenheid Den Haag bekijkt of het om een echt vuurwapen gaat. Ze hebben het wapen veilig gesteld. Voor de objectiviteit doet de eenheid Den Haag een groot deel van het onderzoek. (bron Politie Schiedam)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten