De Schiedammer Online

dinsdag 4 augustus 2015

In eigen stad live van tennis genieten; dat kan!

SCHIEDAM - Gisteren is het TSN Open op Tennispark Kethelhaghe van start gegaan. Dit is een sterk bezet toernooi met speelsterkte van 8 tot en met 2. Competitieleider Tara Lansbergen meldt met trots het deelnemersveld, dat met 455 inschrijvingen een volle bak betekent. Bijna alle categorieën zijn prima bezet, alleen de heren 2 categorie is wat dunner dan vorig jaar. 


Met name de Haagse toppers wijken uit naar TC Hodenpijl in Den Hoorn, die van de tennisbond dit jaar ook de categorie 2 toegewezen heeft gekregen. Desalniettemin zijn er nog zes sterke heren 2 spelers die aantreden in Schiedam. “We kunnen bij de herenenkel 2 enkele klinkende namen melden, zoals de Bleiswijker Bart Brons, die al tegen de 1-status aanleunt en Wouter Standaart, die al eerder deelnam aan de TSN Open. Met daarbij Davy Visser, die vroeger al TSN-lid was, hebben we een sterk herenveld en kunnen we mooie partijen verwachten. Bij de dames 2 is de finaliste van vorig jaar, de Heemskerkse Claire Lablans,  weer van de partij. Met de sterke Lara van Tiggelen en Lisa Borckink gaan zij het toernooi zeker kleur geven”, zegt Tara Lansbergen van de toernooileiding. 
 
Aan het toernooi doen ook de nodige eigen leden mee. Velen daarvan zullen met zelfvertrouwen aan het TSN Open beginnen, na hun succesvolle finaledag gisteren bij VLTC. In Vlaardingen wonnen liefst negen TSN-leden in hun onderdeel. Dat waren Marloes Rauws (foto), Jolanda van Groningen, Manon van der Stok, Marcia van der Zaan, Mirjam Borsboom, Ron Rietkerken, Tjarco Bras, Dennis Jongeling en Sander Korf. Tara Lansbergen noemt nog enkele kanshebbers onder de eigen leden: “Vorig jaar waren er twee leden die twee titels wonnen, Benjamin van der Vlies en Sari Tazelaar. Benjamin zal dat dit jaar niet lukken, want hij komt alleen uit in de herendubbel 4 waarin hij met het talentvolle jeugdlid Thomas Pape een gooi naar de titel zal doen. Sari daarentegen kan haar resultaat zelfs nog overtreffen omdat zij in maar liefst drie onderdelen zal uitkomen”. In de damesdubbel 4 overleefde Sari vanavond de eerste ronde. Na een gemakkelijk gewonnen eerste set, werd de tweede set onverwacht uit handen gegeven. In de derde set werd orde op zaken gesteld, samen met dubbelpartner Lianne Leliveld, de vierde jaars CIOS-studente die onlangs haar certificering voor tennislerares behaalde. 

Het toernooi biedt Schiedammers een uitgelezen mogelijkheid om dicht bij huis gratis naar tennis van hoog niveau te kunnen kijken, met veel jeugdig talent dat op het punt staat door te breken. Het toernooi duurt de gehele week tot en met zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten