De Schiedammer Online

dinsdag 4 augustus 2015

Glazen Huis Schiedam. Station LegoLand

SCHIEDAM - Nee, Schiedam krijgt het Glazen Huis niet! Wat dan wel? Zo gaat het nieuwe station Nieuwland er vanaf 2017 uitzien.
Mooi of niet mooi?












De spoorlijn van Rotterdam naar Hoek van Holland wordt een metrolijn. Dat zal inhouden een lagere snelheid, maar een hogere frequentie. Per saldo gaan we ervan uit dat je eerder op je plaats van bestemming zult zijn, anders zou deze ombouw van spoorwegen naar metro geen zin hebben, en we nemen aan dat de mensen die erover nadenken er een gezond verstand op na houden.

Leuk voor als je eens naar het strand wilt, maar niet over die enge dijk. Handig vooral als je dagelijks naar Rotterdam CS wilt, omdat je in Rotterdam werkt of daar een aansluiting nodig hebt. En fijn dat het er wat frisser uit gaat zien op metrostations, die doorgaans een wat moderner aanblik hebben dan de stations van de NS, Rotterdam CS daargelaten, dat is immers een 'architectonisch staaltje kapsalon'. Hier alvast een artist impression van Station Nieuwland nieuwe stijl ofwel Metrostation Nieuwland vanaf 2017.

Zouden ze, net als ze in Rotterdam zo goed zijn in het verzinnen van bijnamen, voor deze witte blokkendoos in Schiedam ook een treffende bijnaam verzinnen. We zagen op social media al dat iemand hier een IKEA-gevoel van kreeg.

Wat denk je van: Station LegoLand. De blokkendoos. Het Witte Huis. Ziekenhuis. De Nieuwe Kerk. Glazen Huis Schiedam. Je hebt zelf vast een beter idee. We horen het graag.



'Voor het werk aan de infrastructuur en de nieuwe metrostations is vijf maanden uitgetrokken, van 1 april 2017 tot 1 september 2017. Reizigers kunnen naar verwachting aan het eind van de zomer 2017 gebruik maken van de verbinding naar het strand.

Voor de Hoekse Lijn was aanvankelijk een budget van 312 miljoen euro. Inmiddels is daar nog eens 9 miljoen bijgekomen. Op verzoek van de RET, die de lijn gaat exploiteren, is besloten toch maar op alle stations tourniquets te plaatsen. In de eerste plannen was daar geen sprake van.

Zowel in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis als Hoek van Holland zullen langs het traject geluidsschermen worden geplaatst.

In Schiedam start in augustus 2015 het voorbereidende werk voor de ombouw van de Hoekse Lijn. De uitvoering vindt plaats in de omgeving van het bestaande (uitloop)spoor', aldus website Stad Expert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten