De Schiedammer Online

dinsdag 4 augustus 2015

Gemeente sluit aan oudste stadspark huis waarin oudste beroep

SCHIEDAM -  Opnieuw is er een illegale seksinrichting opgerold door het team Toezicht & Handhaving in samenwerking met de politie. Ditmaal was het in de chique Lange Nieuwstraat.

Er waren meerdere dames in het ongetwijfeld statige herenhuis werkzaam, althans er staan er vele in deze straat langs het oudste stadspark van ons land. De lichtblauwe brigade komt de bordelen en daar werkende dames op het spoor door op het Stadskantoor de seksadvertenties op internet in de gaten te houden. Het bericht van het team Toezicht & Handhaving luidt: "In samenwerking met Controleteam Prostitutie en Mensenhandel is een illegale seksinrichting aangetroffen aan de Lange Nieuwstraat. Meerdere dames werkzaam. Pand is inmiddels afgesloten. Controle vond plaats naar aanleiding van meerdere advertenties op internet. Bestuurlijk handhavingstraject wordt ingezet".

Aldus de gemeente Schiedam worden er zo'n vijftien bordelen per jaar gesloten. Op 23 juli waren er ook al twee controles. Toen werd er in Nieuwland een seksinrichting gesloten en werd op bezoek gegaan bij iemand die zijn huis te huur had aangeboden om er een bordeel in te beginnen. Als we deze frequentie van drie gevallen in twee weken uitzetten over een geheel jaar, komt het aantal bordelen waarbij wordt ingegrepen aanzienlijk hoger uit dan de vijftien van afgelopen jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten