De Schiedammer Online

zaterdag 8 augustus 2015

NL-cricketelftal onder 15 wint met laatste bal

CRICKET - In het Europees cricketkampioenschap voor landenteams onder vijftien jaar in het Engelse plaatsje Rugby zijn deze week vier wedstrijden gespeeld. Nederland won twee van de vier ontmoetingen.

Voor het Nederlands elftal zijn twee Schiedammers geselecteerd, Niels Etman van Excelsior'20, en Olivier Elenbaas, van Hermes-DVS.

De eerste wedstrijd was maandag tegen Denemarken. Deze wedstrijd werd gewonnen met 90 runs. Nederland had in de eerste innings na de te spelen vijftig overs een prima totaal neergezet van 261 runs voor 5 wickets, met een bijdrage van acht runs van Niels Etman. De Denen werden vervolgens in hun batting innings goed bestreden. In de 45ste over zaten alle Denen aan de kant voor 171 runs. Een van de goed draaiende motoren bij het fielden was Niels Etman. Hij bowlde liefst tien overs en nam twee wickets.

De dag erna werd er met groot verschil verloren van Ierland, met 181 runs. Woensdag tegen Schotland werd het opnieuw een afgetekende nederlaag, zij het met een minder groot verschil, te weten 117 runs.

Na een rustdag, hebben de Nederlandse jongens zich vandaag in een spannende wedstrijd goed herpakt met een zege met een wicket verschil tegen Jersey. Opnieuw lukte het Nederland om de tegenstander all out te krijgen, ditmaal voor een totaal van 144 runs in de 35ste over. Olivier Elenbaas bowlde een over, waarin hij zeven runs incasseerde. Het totaal van Jersey leek op voorhand niet onoverkomelijk. Aan bat was een belangrijke rol weggelegd voor Olivier Elenbaas. Hij kwam tot het hoogste aantal runs bij oranje: 34. Het werd nog heel spannend. Pas in de laatste bal van de laatste over passeerde Nederland het targettotaal.

Morgen rest de ontmoeting tegen het andere deelnemende kanaaleiland, Guernsey. Zowel oranje als het kanaaleiland heeft vier punten uit vier wedstrijden, maar het netto run gemiddelde van Guernsey is beter. Bij winst is Nederland derde. Bij winst zou Nederland zelfs nog tweede kunnen worden, maar dan moet Schotland het morgen tegen koploper Ierland wel erg verprutsen. Ierland leidt met de volle winst, gevolgd door Schotland met zes punten uit vier wedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten