De Schiedammer Online

maandag 3 augustus 2015

Loos alarm overval. Bij 'niet-nood' wordt niet uitgerukt. Wat vind jij daarvan?

SCHIEDAM - De politie in Schiedam had vanmorgen al een ‘spoedje’. Er was een overvalalarm met betrekking tot apotheek Rembrandt aan het Rubensplein. Noodsituatie dus er werd uitgerukt. Het bleek gelukkig loos alarm. Voor ‘niet-noodsituaties’ wordt er als het aan de politiebonden ligt vandaag niet uitgerukt. Wat vind jij ervan?

Vind je het toelaatbaar dat agenten zo’n actie doen? Of is dat nou precies een beroepsgroep die via andere middelen onvrede over arbeidsvoorwaarden kenbaar en onderhandelbaar moet maken? Agenten hebben een voorbeeldfunctie. Iedereen mag staken. Wat voor argumenten zijn er tegen en voor acties door politieagenten. Laat het ons weten op onze Facebookpagina of hier onder deze blog. (En als je dan toch op onze Facebook-pagina bent, een 'like' wordt bijzonder op prijs gesteld door de redactie. Dat helpt ons om ons werk te kunnen doen en te verspreiden. Bij voorbaat dank). 

Hoe zit de actie in elkaar? 

Heb je vandaag een melding van bijvoorbeeld een niet ernstige aanrijding, barbecueoverlast van de buren of een stinkende kat in het flatportiek, dan kan het zijn dat er geen politie naar je toekomt.
De politie voert actie voor een beter cao. Er wordt alleen uitgerukt voor noodsituaties. De actie begint maandagmorgen om negen uur en duurt tot 23.59 uur. Indien de actie niets oplevert komt daar vanaf volgende week iedere keer een dag bij. Een week later komt daar dan ook de woensdag bij.

De minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, liet weten dat de vijf procent loonsverhoging goed genoeg is en dat hij het niet begrijpt dat de politiebonden actie gaan voeren. De politieagenten willen hun 21 vrije weekenden houden. Ook het vele overwerk en de pensioenopbouw zijn aandachtspunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten