De Schiedammer Online

donderdag 6 augustus 2015

In Spaland draait vlaaienwinkel; in Hoogstraat niet

SCHIEDAM - Ze hebben snoepjes van Jamin, bonbons van Leonidas, gepimpte ijsjes en natuurlijk vlaaien, de Multivlaai winkel in Spaland, die deze week heel veel bloemen in de winkel heeft staan. Die verkopen ze niet maar kregen ze, omdat sinds zaterdag Multivlaai in Spaland een nieuwe eigenaar heeft. Van harte succes namens Schiedams.

En dat terwijl Supervlaai op de Hoogstraat vorige week na twee jaar de deuren sloot. De Supervlaai franchisegever zou voortaan aspirant franchisenemers afraden in Schiedam te starten.
 


Nou mensen van Supervlaai, Schiedammers houden echt wel van vlaaitjes. Maar het zal eerder aan de straat liggen waar helaas geen kip te bekennen is. De nieuwe eigenaar van Multivlaai kreeg al teleurgestelde mensen op bezoek met een nog niet ingeleverde maar volle spaarkaart van Supervlaai. Dat beide met een spaarkaart werken, wil nog niet zeggen dat ze uitwisselbaar zijn tussen beide ketens, die niets met elkaar van doen hebben, behalve dat deze zich richten op de doelgroep 'vlaailiefhebbers'.

Schiedam probeert al jaren heel veel aan die straat te doen, de pandjes weer op te knappen, er de loop weer in te krijgen, misschien er wel het outlet centrum voor de regio van te maken. Over die outletfunctie zou, zo hoorden wij bij de algemene beschouwingen vorige maand in de gemeenteraad,  binnenkort ‘brekend nieuws’ komen. We zijn in spannende afwachting, want de Hoogstraat heeft toch een speciaal plekje in ons hart. Al die pop-up-stores zijn leuk en heel goed dat al die enthousiaste ondernemers op die manier hun kansen grijpen en wat aan de leegstand doen, maar een centrumstraat heeft ook continuïteit nodig. Heeft ook langere termijn perspectief nodig.

Maar terug naar de vlaaien. In Spaland, en dat is nog verder van Limburg af, draaien ze gewoon goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten