De Schiedammer Online

zondag 27 september 2015

Man maakt amok bij huis ex

SCHIEDAM - Nog afgezien van de Brandersfeesten (zeven arrestaties plus tien processen verbaal wegens rijden onder invloed), hadden politie en politiehond het vannacht druk in Schiedam. Een man maakte amok voor het huis van zijn ex-partner. Een achtervolgde inbreker moest vanonder een bankje in een tuin worden gevist.

Net voor half twee vannacht werden agenten gestuurd naar de Nolenslaan voor onenigheid tussen ex-partners. De agenten spraken de bij de twist betrokken man buiten de woning. Al eerder op de avond waren zij geconfronteerd geweest met deze man, die toen een sleutel van zijn ex had achtergehouden. Nu werd de sleutel aangetroffen. De agenten namen de sleutel mee terug naar de woning van de ex-partner. "Terwijl de agenten de sleutel teruggaven, kwam de man naar de woning toe en begon aan te bellen en tegen de deur aan te trappen. De twee agenten vroegen assistentie van twee collega's. Ondertussen bleef de man schelden, schreeuwen, aanbellen en schoppen tegen de deur. De agenten besloten de man aan te houden en toen de assistentie ter plaatse was werd de voordeur geopend. De man viel direct een van de agenten aan. Er ontstond een gevecht waarbij de vier agenten gedwongen werden om behoorlijk geweld te gebruiken om de man onder controle te brengen. Door de agenten werd spoedassistentie geroepen en meerdere agenten kwamen ter plaatse ter assistentie. De verdachte staakte zijn verzet en werd onder controle gebracht. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Een politiehond werd ook ingezet bij de spoedassistentie. Deze keer hoefde hij niet te bijten. Een van de collega's heeft mogelijk letsel opgelopen bij de aanhouding. De agenten maken proces-verbaal op van het incident", aldus de politie.

Na een melding om een uur 's nachts heeft de ingeschakelde politiehond wel zijn tanden in de verdachte gezet. Het betrof een melding van een inbraak bij een bejaardentehuis aan de Burgemeester Knappertlaan. De politie meldt: "Agenten gingen snel ter plaatse en zagen bij aankomst bij het pand een jongen wegrennen. De agenten zetten de achtervolging in en zien de jongen een schutting overklimmen. Hierop werd het huizenblok afgezet en inzet van een politiehond afgewacht. De hondengeleider ging met zijn hond het afgezette gebied in. De jongen werd in een tuin onder een bankje aangetroffen. Helaas voor deze verdachte hing de hond in zijn arm. De 23-jarige jongen uit Gouda wordt verdacht van inbraak en is ingesloten op het politiebureau. De politiearts heeft de jongen aan zijn verwondingen geholpen".

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten