De Schiedammer Online

zaterdag 3 oktober 2015

PPSC ongelukkig onderuit bij FC Maense

VOETBAL -  PPSC maakt moeilijke tijden door. Na de toch wel onverwachte degradatie uit de 3e klasse, lukt het de Schiedammers niet hun draai te vinden in de lagere klasse. Uit bij FC Maense werd niet eens zo slecht gespeeld volgens trainer Henk Salari, maar PPSC ging na de 3-0 nederlaag ietwat gefrustreerd met nul punten naar huis.

In een gelijk opgaand eerste deel kregen de gasten twee kansjes om de score te openen.
Laurens Vollaard vergat in kansrijke positie toe te slaan en ook Eren Ercan verzuimde zijn ploeg op voorsprong te brengen. Tot overmaat van ramp bracht FC Maense enige minuten voor het rustsignaal de 1-0 stand op het scorebord. ,,Ze hadden werkelijk nog geen kans gekregen,'' baalde PP-trainer Henk Salari, ,,en dan valt die 1-0 vlak voor rust. Met de opstelling had ik ingespeeld op hun goede vleugelspitsen en dat pakte goed uit.''

De tweede rondgang gaf andermaal opvallend weinig kansen te zien voor beide doelen. Des te groter was de teleurstelling dat ondanks Schiedamse aanvalsimpulsen de runner-up van deze derde klasse nog twee keer wist te scoren. Doelman Martijn Hertog, die het vertrouwen van de trainer volledig waarmaakte, was kansloos op de strafschop die de eindstand op 3-0 bepaalde.

,,Een wedstrijd met nauwelijks kansen,'' wist Henk Salari, ,,die je met 3-0 verliest is echt sneu. We hebben zeker niet slecht gevoetbald, we gaven niks weg, maar wisten voorin geen vuist te maken. En dan krijgt Eray Ercan nog een tweede gele kaart, zwaar overtrokken, en sta je nu op de voorlaatste plaats. Volgende week thuis tegen SVV moeten we er staan.''